20 juli 2024
Thumbnail voor Nicole van Beek: Een reis van hard werken met als bestemming Tokio

Nicole van Beek: Een reis van hard werken met als bestemming Tokio

HELMOND – Een reis van hard werken met als bestemming Tokio. Niels, de zoon van Nicole van Beek van The Travel Company Stiphout, neemt deel aan de Paralympische Spelen en gaat de strijd aan voor de medailles tijdens het rolstoeltennistoernooi. Reisbizz.nl sprak met de terecht trotse moeder van Niels, die vanmiddag voor goud gaat tijdens de dubbel. “Dit is zo veel meer dan alleen een mooie pot tennis.”


Niels Vink, de zoon van Nicole, heeft al een flinke strijd moeten leveren in zijn leven. Als gevolg van een bacteriële infectie (meningokokken sepcis) toen hij één jaar oud was, raakte hij beide benen en verschillende vingerkootjes kwijt. Toen hij in 2012 samen met Nicole de Paralympische Spelen in Londen bezocht, wist hij meteen dat hij daar ooit aan mee zou willen doen. Na een aantal sporten te hebben geprobeerd, verloor hij zijn hart aan het rolstoeltennis.

Een lange weg volgde. Niels bereikte de A-status (topsportstatus) bij NOC*NSF en neemt nu deel aan het toernooi tijdens de paralympics in Tokio.

Respect
Dinsdag speelde Niels in de halve finale tegen de nummer één van de wereld en verloor de strijd na een match van 2,5 uur. Niels gaf werkelijk alles maar moest uiteindelijk de winst uit handen geven. Zijn tegenstander, de Australiër Dylan Alcott, toonde veel respect voor Niels. Een mooi moment waarbij Dylan de emotionele Niels troost bood en hem in zijn armen nam.

“Hier hebben wij zo hard voor gewerkt. Wij hebben samen een ‘reis’ achter de rug die minstens vijf jaar heeft geduurd. Ik ben ongelooflijk trots op mijn zoon. Vanmiddag gaat hij voor goud in de dubbel. Ik zit er al klaar voor”, vertelt Nicole verder.

Helaas mogen er vanwege de corona maatregelen geen familieleden meereizen. “Niels is op 18 augustus vertrokken en neemt hierna ook nog deel aan de US Open in New York. Het duurt dus nog even voordat ik hem eindelijk in mijn armen kan sluiten.”

Niels volgen
Wij wensen Niels heel veel succes vanmiddag. Wil je Niels volgen? Kijk dan op www.nielsonwheels.com