18 april 2024
Thumbnail voor Nicole van Beek en Anne Steeghs vieren 25-jarig jubileum: ‘Je moet elkaar 300 procent vertrouwen’

Nicole van Beek en Anne Steeghs vieren 25-jarig jubileum: ‘Je moet elkaar 300 procent vertrouwen’

Nicole van Beek en Anne Steeghs werden op 1 april 1999 collega's op het reisbureau van de Rabobank. Nu, 25 jaar later, hebben de twee een eigen reisbureau en werken ze nog steeds met veel plezier samen. Reisbizz sprak met Nicole over dit bijzondere jubileum.

"We hadden nooit van tevoren gedacht dat dit zo zou lopen", vertelt Nicole. "Anne en ik hebben elkaar leren kennen op het reisbureau van de Rabobank, maar toen besloot de Rabobank te stoppen met het verkopen van reizen. We hadden in Helmond drie goedlopende kantoren waar reizen werden verkocht en we waren een clubje van acht mensen. Toen de Rabobank definitief besloot te stoppen, vroegen ze mij of ik het wilde overnemen als zelfstandig reisadviseur. Ik was zwanger van mijn zoon en besloot het niet te doen. We zochten naar een alternatief en werden overgenomen door Vincent van Brussel, een zelfstandige keten uit de buurt. Ik kwam er al snel achter dat de bedrijfsmentaliteit niet bij mij paste en na twee maanden ben ik daar gestopt. Uiteindelijk ben ik toch voor mezelf begonnen als ZRA bij The Travel Company."

Maar het was geen makkelijke start voor Nicole. "Mijn zoon, Niels, werd ernstig ziek in de maand dat ik als zelfstandige begon. Ik ben een periode van vier maanden in het ziekenhuis geweest omdat het met mijn zoon niet goed ging. Hij kreeg een bacteriële infectie waardoor we zijn beide benen moesten amputeren. Dat is een heel heftig traject geweest. Toen heeft Anne de boel draaiende gehouden. Ze kwam 's avonds bij mij thuis om vragen van klanten te beantwoorden. Uiteindelijk kon ik na een tijdje weer zelf aan de slag en heeft Anne me geholpen. Ze was zelf weg bij Vincent van Brussel en zo is ze bij mij in de zaak gekomen. Ondertussen zitten we al vijfentwintig jaar naast elkaar."

Werk als afleiding
Het leven als ZRA was een goed besluit voor Nicole. "Ik heb reizen altijd superleuk gevonden. Het is echt mijn ding. En het feit dat ik zelf mijn uren kon indelen, is een groot voordeel. Vooral in het begin. Hierdoor kon ik makkelijker naar het ziekenhuis en revalidatiecentra. Mijn werk werd ook een afleiding. Ik deed iets wat ik heel leuk vond en waar ik mijn energie in kwijt kon. Inmiddels hebben Anne en ik een succesvol bedrijf en gaat het ook supergoed met mijn zoon. Die is nu topsporter en speelt op het hoogste niveau rolstoeltennis, ook op de Paralympische Spelen."

Nicole is trots op wat zij en Anne hebben neergezet. "Ik kan me ook geen ander persoon op de wereld bedenken waarmee ik dit zou kunnen. De band die we hebben is eigenlijk heel uniek, want je werkt bijna iedere dag samen. Je moet elkaar voor 300 procent vertrouwen. We zeggen ook weleens voor de grap dat we 25 jaar getrouwd zijn. We werken nog steeds met veel enthousiasme samen en de zaak draait als een tierelier. We hebben ook van alles meegemaakt, van de mooie reizen die we samen hebben gemaakt tot aan alle problemen in de reiswereld. Als ik nu terugkijk naar waar we staan, denk ik: 'Jeetje, wat bijzonder'."