23 mei 2024
Thumbnail voor Nieuw platform voor treinrondreizen en stedentrips gelanceerd

Nieuw platform voor treinrondreizen en stedentrips gelanceerd

ROTTERDAM – Treinrondreis.nl is een nieuw reisbureau dat vanaf vandaag reizen aanbiedt. Het is hun ambitie om het voor vakantiegangers gemakkelijker te maken om treinrondreizen en stedentrips per trein te boeken. Volgens Treinrondreis.nl is de keuze uit verschillende aanbieders en pakketreizen voor treinreizen nog beperkt.


Het bureau geeft zelf aan dat de timing van de start niet toevallig is. Het kabinet wil volgende week namelijk meer duidelijkheid bieden over de zomervakantie. Daarop vooruitlopend lanceert Treinrondreis.nl het nieuwe platform, zodat reizigers zich alvast kunnen oriënteren op de mogelijkheden.

Daarnaast is er volgens het platform een groeiende groep mensen die duurzamer wil reizen. Ook het kabinet wil reizigers aansporen vaker de trein te nemen, in plaats van het vliegtuig.

“Met Treinrondreis.nl willen we het reizen per internationale trein eenvoudiger maken”, vertelt initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren. Vijftien jaar geleden begon hij het platfrom Treinreiziger.nl, met daarop voornamelijk tips en nieuws. “Wie een pakketreis wil boeken voor een autoreis, vliegvakantie of cruise heeft keuze uit tientallen aanbieders. Maar als het om treinreizen gaat, is de keuze zeer beperkt. Daar willen we met Treinrondreis.nl verandering in brengen”, sluit Kuijeren af.

Initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren tijdens een treinrondreis door Zwitserland.