14 juli 2024
Thumbnail voor Nieuw talent, uitdagende opdrachten en twee winnaars: dit was de Reiswerk Travel Challenge

Nieuw talent, uitdagende opdrachten en twee winnaars: dit was de Reiswerk Travel Challenge

Het Portugese bergdorpje Monchique was eind mei het decor voor de tiende Travel Challenge. De Travel Challenge bleek voor de 64 deelnemende studenten een snelkoker die zijn weerga niet kent. Reisbizz ging mee naar Portugal om dit bijzondere evenement voor de reisbranche mee te maken.

De Travel Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door arbeidsmarktfonds Reiswerk om nieuw talent te werven en studenten bekend te maken met de reisbranche. Ook voor bedrijven is deze week een uitgelezen kans om met potentiële nieuwe werknemers in contact te komen.

Een paar weken na de kennismaking in Rotterdam was het zo ver. De studenten vlogen na de bekendmaking van de business case van de luchthaven van Eindhoven naar Faro.

De week had een hoog ‘Wie Is de Mol’-gehalte. Bij aankomst op de luchthaven in Portugal kregen de studenten de opdracht in één van de twee bussen te stappen die ze naar het hotel in Monchique brachten: een groene of een rode bus. “Denk goed na over welke bus je kiest”, kregen de studenten mee van organisator en spelleider Luc de Nijs van Just Curious. “Het kan later nog bepalend zijn welke kleur je vandaag kiest.”

Snelkookpan
Met die woorden in het achterhoofd kozen alle studenten een bus. Wat volgde waren vijf dagen in een snelkookpan. De studenten kregen elke dag de tijd om te werken aan een business case. De case luidde als als volgt: ‘Bedenk vanuit een Nederlands reisbedrijf een strategisch meerjarenplan voor de wederopbouw van duurzaam toerisme in de regio Serra de Monchique’. Voor het oplossen van deze opdracht stonden de studenten er niet alleen voor. Vanuit de Nederlandse reisbranche was een flinke afvaardiging present om de studenten in raad en daad bij te staan. De ANVR, Corendon, D-reizen, NTG, TUI, Visit Algarve, SGR, AirPlus, De Jong Intra Vakanties, Riksja en Avila Reizen hebben allen een afvaardiging naar Portugal gestuurd.

Dit is slechts een deel van het hele artikel over de Reiswerk Travel Challenge van dit jaar. Wil je meer weten over de challenge, de opdrachten, het belang van de Challenge voor de branche en de twee winnaars? Lees het artikel in Reisbizz Magazine.