24 juli 2024
Thumbnail voor Nog steeds ‘oranje’, maar reisadvies Griekse eilanden en Balearen versoepeld

Nog steeds ‘oranje’, maar reisadvies Griekse eilanden en Balearen versoepeld

ATHENE - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft versoepelingen aangekondigd voor het reizen naar Griekenland en Spanje. Vakantiegangers die na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Balearen terugkeren naar Nederland, hoeven vanaf 8 mei niet meer in thuisquarantaine.


Na terugkeer van deze eilanden geldt vanaf deze datum ook geen testverplichting meer. Onder de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden vallen onder andere toeristische bestemmingen zoals Mykonos en Lesbos. De versoepelingen worden ook doorgevoerd voor de Balearen, waaronder Mallorca, Ibiza en Formentera. De testverplichting en thuisquarantaine na terugkeer, gelden nog wel voor de rest van Griekenland en Spanje.

Ondanks deze versoepelingen blijven beide landen nog steeds oranje en adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar de landen af te reizen. Ook gelden er inreisbeperkingen voor vliegreizen van Nederland naar Griekenland en Spanje.

Eerder liet de Griekse viceminister van Toerisme Sofia Zacharaki al weten dat reizigers vanuit Europa vanaf 14 mei zonder quarantaineverplichting naar Griekenland op vakantie kunnen. Spanje verwacht vanaf juni toeristen weer toe te laten. Vakantiegangers dienen een gezondheidscertificaat te laten zien waarin staat dat ze gevaccineerd zijn, een negatieve PCR-testuitslag hebben of recentelijk zijn hersteld van het coronavirus.