13 juni 2024
Thumbnail voor Noodweer Duitsland voorbij: weerswaarschuwingen ingetrokken

Noodweer Duitsland voorbij: weerswaarschuwingen ingetrokken

De Duitse meteorologische dienst heeft alle waarschuwingen voor noodweer ingetrokken en verwacht droger en warmer weer, vooral in Baden-Württemberg, dat flink getroffen werd. Ook in het door hevige regens geteisterde Beieren, dat vooral bekend staat om de vele historische gebouwen, voorziet de dienst in de loop van de dag weer wat zon en weinig regen. 

Afgelopen nacht heeft het nog hard geregend ten zuiden van de rivier de Donau in Zuid-Duitsland en in Oostenrijk. Op tal van plaatsen zijn rivieren buiten hun oevers getreden en de wateroverlast houdt aan. Het waterpeil van de Donau stijgt nog steeds.

Het noodweer heeft aan zeker vijf mensen het leven gekost en een brandweerman wordt nog steeds vermist, melden Duitse media. Aangenomen wordt dat hij is verdronken. Er is veel schade aangericht.

In Flintsbach aan de Inn bij de Oostenrijkse grens is ook een deel van een kasteelruïne ingestort en weggegleden met de modder en het water. Huizen die lager bij de ruïne staan zijn uit voorzorg ontruimd omdat mogelijk meer delen van de ruïne van de burcht Falkenstein instorten.