12 juli 2024
Thumbnail voor Noord-Amerikaanse netwerk KLM weer op oude niveau

Noord-Amerikaanse netwerk KLM weer op oude niveau

SCHIPHOL - Het netwerk aan Noord-Amerikaanse bestemmingen van KLM ligt weer op het niveau van voor de coronacrisis. De capaciteit qua aantal vluchten ligt echter nog altijd lager dan gebruikelijk, en ook worden er op bepaalde routes kleinere vliegtuigen ingezet.


“Noord-Amerika is een belangrijke markt voor KLM. De band gaat ver terug, wat blijkt uit het feit dat we dit jaar al 75 jaar op New York vliegen. Hopelijk worden de reisrestricties voor de Verenigde Staten, Canada en Mexico binnenkort versoepeld en komen er snel meer mogelijkheden om weer op reis te gaan naar Noord-Amerika. Een internationaal geldend vaccinatiepaspoort zou daarbij zeer behulpzaam zijn”, zegt KLM-topman Pieter Elbers.

KLM heeft tijdens de COVID-19-pandemie dit netwerk zoveel mogelijk in stand gehouden met minder stoelcapaciteit, zodat passagiers (noodzakelijke) reizen konden maken en het vervoer van vracht kon blijven doorgaan. Deze strategie heeft KLM zeer geholpen gedurende de Covid-19-crisis. Dat maakt het eenvoudiger om nu weer op te schalen.

Het totale aantal Noord-Amerikaanse bestemmingen voor de zomer van 2021 bedraagt 16. In vergelijking met de zomer van 2019 is dat er één minder, te weten Salt Lake City. De directe route van Amsterdam naar Salt Lake City blijft KLM echter wel aanbieden in samenwerking met partner Delta Air Lines. KLM heeft de intentie om Las Vegas en Minneapolis toe te voegen gedurende de zomer, maar dit hangt af van het eventuele opheffen van reisrestricties tussen de Verenigde Staten en Europa.

In het winterseizoen worden ook Orlando en Cancun aan het Noord-Amerikaanse netwerk toegevoegd, zo maakte KLM onlangs bekend.