20 mei 2024
Thumbnail voor Noors Widerøe gestart met vluchten naar Brussel

Noors Widerøe gestart met vluchten naar Brussel

Widerøe is vrijdag gestart met de nieuwe lijndienst tussen Bergen en Brussel. Ter ere van de eerste vlucht werd bij de gate op de Belgische luchthaven een klein feestje gegeven. Brussel is de eerste bestemming in de Benelux waar de Noorse maatschappij op vliegt.

Widerøe zet vanaf nu twee keer per week een Embraer E190-E2 in op de route, met 110 stoelen. De lijndienst wordt elke vrijdag en maandag uitgevoerd, zodat reizigers een lang weekend of een midweek kunnen doorbrengen in de regio Bergen, die bekend staat om de fjorden.

De Noorse maatschappij mikt met de vluchten niet alleen op toeristen uit België, maar ook uit het zuiden van Nederland. Tot nu toe was KLM (vanaf Schiphol) de enige luchvaartmaatschappij die de Benelux met Bergen verbond.

De luchthaven van Bergen is een hub voor Widerøe, waardoor er mogelijkheden zijn om over te stappen op binnenlandse vluchten richting bijvoorbeeld het noorden van Noorwegen, om de middernachtzon of het noorderlicht te aanschouwen.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.