19 juli 2024
Thumbnail voor Noorwegen blijft toch op oranje staan

Noorwegen blijft toch op oranje staan

DEN HAAG - Het leek vanochtend even of een deel van Noorwegen net als andere delen in Europa geel zou kleuren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inderdaad het reisadvies aangepast, maar de kleur blijft vooralsnog oranje. Dit komt door het inreisverbod in Noorwegen.


Er was sprake dat een deel van Noorwegen geel zou kleuren en niet-noodzakelijke reizen naar dat deel van het Scandinavische land weer mogelijk zouden zijn. Maar de strenge inreismaatregelen van Noorwegen zorgen ervoor dat het ministerie het land bij nader inzien nog geen gele kleurcode kan geven.

De eisen om naar Noorwegen te reizen zijn erg streng. Toeristen uit Nederland zijn niet welkom. Het ministerie adviseert om alleen naar Noorwegen te reizen wanneer je valt onder de Noorse uitzonderingen. Vooralsnog worden alleen inwoners van Noorwegen toegelaten.

Wel versoepelt het ministerie de eisen voor reizigers van Noorwegen naar Nederland. Vanaf 10 juni hoeven reizigers vanuit Noorwegen niet meer in (thuis)quarantaine en is het overhandigen van een negatieve PCR-test niet nodig.