23 juli 2024
Thumbnail voor Norwegian Cruise Line hervat cruises met eerste reizen in Europa en Caribisch gebied

Norwegian Cruise Line hervat cruises met eerste reizen in Europa en Caribisch gebied

AMSTERDAM – Norwegian Cruise Line (NCL) kondigt vandaag aan de cruises te hervatten met nieuwe routes die vanaf 25 juli 2021 door Europa en het Caribisch gebied gaan varen. NCL herstart met een lagere capaciteit de activiteiten, met Norwegian Jade, Joy en Gem als eerste schepen die gasten weer aan boord mogen verwelkomen.


“Na meer dan een jaar nadat we de afvaarten aanvankelijk hadden opgeschort, is het nu eindelijk de hoogste tijd dat we onze trouwe gasten het nieuws van onze geweldige cruise-comeback kunnen vertellen”, vertelt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “We hebben hard gewerkt aan het hervatten van onze activiteiten, waarbij gastervaring, gezondheid en veiligheid voorop staan.”

Volgens de cruisemaatschappij is de groeiende beschikbaarheid van het COVID-19-vaccin een gamechanger geweest. “Het vaccin, gecombineerd met onze wetenschappelijk onderbouwde gezondheids- en veiligheidsprotocollen, zal ons helpen onze gasten te voorzien van, wat naar onze mening, de gezondste en veiligste vakantie op zee zal zijn”, aldus Sommer. Alle gasten aan boord van de cruiseschepen met inschepingsdatum tot en met 31 oktober 2021, moeten volledig zijn gevaccineerd en getest voordat ze aan boord gaan.

Gisteren lanceerde moederbedrijf Norwegian Cruise Line Holdings het SailSAFE gezondheids- en veiligheidsprogramma wat is gebaseerd op drie pijlers. Hiermee richt de onderneming zich op de veiligheid voor gasten en bemanning met onder andere vaccinatievereisten, veiligheid aan boord en veiligheid aan wal door de samenwerking met partners van touroperators op het land.

Griekenland
Met de herstart van de cruises kondigt NCL een geheel nieuwe zevendaagse cruises naar de Griekse eilanden op Norwegian Jade vanuit Athene (Piraeus). De Griekse minister van Toerisme, Harry Theoharis, is verheugd dat NCL haar cruises vanuit Griekenland weer zal hervatten. “In 2020 hebben we het toerisme veilig geopend en we werken eraan om dit jaar hetzelfde te blijven doen.”