16 september 2024
Thumbnail voor NS waarschuwt: drukke spits en minder treinen richting Schiphol

NS waarschuwt: drukke spits en minder treinen richting Schiphol

NS waarschuwt dat de treinen in de spits op het traject Arnhem-Utrecht-Schiphol de komende week "zeer druk" zullen zijn door werkzaamheden aan station Utrecht Centraal. Daardoor rijden er minder treinen en is de dienstregeling aangepast. Ook vertrekken treinen op Utrecht Centraal vanaf andere sporen. Het spoorwegbedrijf roept reizigers op de spits op het traject Arnhem-Utrecht-Schiphol te mijden wanneer dat kan.

Zaterdag en zondag rijden minder intercity's tussen Utrecht en Amersfoort, tussen Utrecht, Den Haag en Rotterdam en tussen Arnhem, Utrecht en Schiphol. Van maandag tot en met vrijdag rijden in de spits twee intercity's minder tussen Arnhem, Utrecht en Schiphol. Ook rijden er in de spits minder sprinters tussen Driebergen-Zeist, Utrecht en Breukelen. Ook volgend weekend rijden er minder treinen door de werkzaamheden.

Spoorbeheerder ProRail voert op Utrecht Centraal werkzaamheden uit rond het perron van spoor 5, een van de drukste perrons van het land. Het was eigenlijk de bedoeling dat het perron de komende week verbreed zou gaan worden, maar dat gaat niet door. Volgens ProRail komt dat door te weinig personeel en om veiligheidsredenen. Voorbereidend werk gaat door. Zo wordt er een wissel verplaatst, wordt het naastgelegen spoor 4 ingekort en wordt het perron bij spoor 3 en 4 juist weer verlengd. Op een later moment wordt het perron alsnog verbreed.

NS waarschuwt sowieso voor drukke treinen nu de vakantie voor veel mensen voorbij is. Op bijna alle trajecten rijden weer langere treinen. Verder zegt NS dat op meerdere trajecten treinen enkele minuten eerder of juist later vertrekken, om kleine verstoringen op te vangen.