19 juli 2024
Thumbnail voor Oekraïne aanwezig op de Dutch Travel Week (Vakantiebeurs)

Oekraïne aanwezig op de Dutch Travel Week (Vakantiebeurs)

Via de ECTAA ondersteunt de ANVR hun Oekraïense collega’s en is het met hulp van verschillende business- en branchepartners gelukt om hen een plek te geven op de Vakantiebeurs, die van 11 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs plaatsvindt tijdens de eerste Dutch Travel Week.

De Oekraïense ANVR heeft het zwaar, maar probeert op allerlei manieren de werkzaamheden voor de Oekraïense reisbedrijven te continueren. Als het kan, nemen ze deel aan meetings met Europese collega’s binnen de ECTAA en brengen ze Oekraïne onder de aandacht met het motto “visit Ukraine after victory”.

Dutch Travel Week
Direct ontstond de vraag: hoe mooi het zou zijn als er ook vertegenwoordigers van de AITO kunnen deelnemen aan de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs? Hiervoor heeft de ANVR een beroep gedaan op een aantal business en branchepartners die direct mee wilden werken en hulp hebben aangeboden. Zo heeft NS International de kosten op zich genomen voor een treinretour Kiev - Warschau, KLM regelt retourtickets Warschau-Amsterdam en NH Hotel Utrecht verzorgt de hotelovernachtingen gedurende het evenement. De Dutch Travel Week regelden een stand en een plek op één van de presentatiepodia en overige kosten worden door de ANVR overgenomen.

Enorme veerkracht
Frank Oostdam, directeur van de ANVR: “Het is fantastisch dat NS International, NH Utrecht, KLM en de Dutch Travel Week het samen mogelijk maken dat onze Oekraïense collega’s kunnen deelnemen aan de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs. De verhalen die de Oekraïense delegatie vertellen laten de enorme veerkracht en optimisme zien van het ondernemen tegen alle verdrukkingen in. Wij vragen daarom alle bezoekers om even langs te gaan en hen een hart onder de riem te steken. Zij verdienen onze steun in deze moeilijke omstandigheden”.

Travel Trade Day
Reisbranchegenoten kunnen de Oekraïense vertegenwoordigers ontmoeten tijdens de Travel Trade Day op 10 januari, waarna de reiziger hen kan ontmoeten op de stand (in hal 9) tijdens de beursdagen van 11 tot en met 14 januari 2024. In het Europa theater in hal 8 op de beursvloer zullen zij ook elke dag om 11.30 uur meer informatie geven over Oekraïne als vakantiebestemming.