14 april 2024
Thumbnail voor Oman maakt zich op voor startschot IRONMAN 70.3-triatlon

Oman maakt zich op voor startschot IRONMAN 70.3-triatlon

MUSCAT – De hoofdstad van Oman, Muscat, maakt zich op voor een groots sportevenement. Zaterdag 4 februari staat de IRONMAN 70.3-triatlon op het programma, waarbij Muscat de start- en finishplaats is. De deelnemers leggen in totaal 113 kilometer te voet, te fiets en in het water af.


De 1.9 kilometer lange zwemrace start voor het InterContinental Muscat-hotel in de wijk Shatti Al Qurum.

Vervolgens springen de atleten op hun fiets. Tijdens de route van 90 kilometer passeren ze de haven Sultan Qaboos, Mutrah Corniche, de oude binnenstad van Muscat en het Koninklijk Paleis Al Alam. Langzaam verandert het landschap en voert de route de atleten over de heuvels in het Al Bustan-gebied om de fietsroute uiteindelijk via het zakendistrict van de stad Al Amarat te eindigen in Shatti Al Qurum.

Tijdens de laatste 21,1 kilometer, die de atleten te voet af leggen, rennen ze tussen de ministeries van de stad door om vervolgens te finishen in de arena bij Shatti Al Qurum.

Het hotel InterContinental Muscat is samen met IntercityHotel Muscat sponsor en partner van het evenement. Atleten kunnen daarom in het InterContinental tegen gereduceerd tarief overnachten.