12 mei 2024
Thumbnail voor Ontdek met Travel Trend uniek Cuba: Logeren in casa particulares

Ontdek met Travel Trend uniek Cuba: Logeren in casa particulares

HAVANA - Cuba is een unieke vakantiebestemming. Volgens Travel Trend is dé manier om het eiland te leren kennen door het verblijven in zogenaamde casa particulares, kleinschalige particuliere pensions. In de Couleur Locale Special van het laatste Reisbizz Magazine vertelt Natasja Eshuis over deze unieke accommodaties.


Casas particulares zijn veelal gevestigd in gewone huizen, waar de eigenaren één of twee kamers verhuren en er soms ook zelf wonen. Over het algemeen is er dan een scheiding tussen het woonhuis en de ruimte voor de buitenlandse gasten. Een pension kan in een mooi koloniaal gebouw in bijvoorbeeld het historisch centrum van Havana of Trinidad gevestigd zijn, maar ook in een eenvoudige woning of tuinhuisje in een provinciestadje.

Contact met de bevolking
Omdat het ontbijt meestal inbegrepen is, kom je makkelijk in contact met de eigenaren. Zij vinden het vaak leuk om te horen over jouw leven in Nederland en als reiziger maak je tijdens deze gesprekken kennis met de Cubaanse cultuur. En je ontvangt meteen leuke tips over activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Ga je liever meer je eigen gang? Dan wordt jouw privacy uiteraard gerespecteerd.

Deze particuliere pensions vormen een belangrijke bron van inkomsten voor de bevolking. Door er te verblijven, lever je hier een bijdrage aan. Omdat Cuba geen huisadressen kent, vergt het vinden van de casa’s soms enige creativiteit. Met de voucher waar naam en locatie op staan, kom je er met hulp van de lokale bevolking zeker uit. Ook is een vertaalapp of Spaans woordenboekje wel handig, aangezien niet alle eigenaren Engels spreken.

Wil jij meer weten over deze kleinschalige accommodaties en de tips die Natasja Eshuis heeft voor het boeken van de casa particulares? Lees dan het hele artikel in de Couleur Locale Special van het Reisbizz Magazine?