16 juni 2024
Thumbnail voor Op reis vanuit huis met de TUI WhatsApp groepsrondreizen

Op reis vanuit huis met de TUI WhatsApp groepsrondreizen

RIJSWIJK – TUI neemt dit voorjaar reizigers mee op virtuele rondreizen. Eerder deze maand lanceerde de touroperator de ‘WhatsApp groepsrondreizen’ waar een klein aantal medereizigers onder begeleiding van een TUI reisleider vanuit huis op een interactieve reis gaan.


TUI stelt dat dit ondanks de reisrestricties een oplossing is om toch een mooie rondreis te maken. “Ideaal als voorproefje van een reis die op je wensenlijst staat of om nog eens herinneringen op te halen aan die ene geweldige vakantie.” Mobiel reisadviseur bij TUI at Home Inge Otten opperde het idee bij de touroperator, die het plan enthousiast omarmde.

Geïnteresseerden kunnen gratis deelnemen aan zo’n WhatsApp groepsrondreis. Op de dag van ‘vertrek’ komen alle deelnemers bij elkaar in een groepsgesprek. “De reisleider introduceert zichzelf en begeleidt de reis met dagelijkse updates, mooie foto’s en filmpjes, interessante weetjes over de bestemming of een heerlijk recept van een streekgerecht”, aldus de touroperator. Per reis is er plek voor maximaal twintig deelnemers.

Zeven bestemmingen
De eerste digitale groepsrondreizen hebben al plaatsgevonden, naar onder andere de Baltische Staten en Japan. In totaal heeft TUI zeven bestemmingen op de planning staan. Een aantal in de maand mei, zoals de achtdaagse rondreis ‘Karakteristiek Andalusië’ en de ‘Hello Ireland’ rondreis.

Reisleider Dorien begeleidde al verschillende WhatsApp rondreizen en is blij om na lange tijd weer haar vak te kunnen beoefenen. “De virtuele reizen die ik tot nu toe begeleid heb, waren stuk voor stuk uniek omdat de interactie en vragen per reis totaal verschillend zijn. Net als tijdens een echte rondreis.” Ook Anke van Doveren, Head of Product Tours bij TUI Nederland, is enthousiast over het concept en is zelf al twee keer mee geweest op een digitale groepsrondreis. “Even wegdromen bij de mooie beelden en bijzondere verhalen en meteen inspiratie opdoen voor je volgende echte reis. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt!”

Meer informatie over het aanmelden voor één of meerdere reizen is te vinden op een special pagina op de website van TUI.