12 mei 2024
Thumbnail voor Op vakantie naar Curaçao? Op deze verborgen strandjes kom jij écht tot rust

Op vakantie naar Curaçao? Op deze verborgen strandjes kom jij écht tot rust

(Partnernieuws) Ah, Curaçao! Hiken op de Christoffelberg, autorijden door de ruige natuur aan de westkant van het eiland en struinen door de gezellige straatjes van Willemstad. Het eiland is al jaren een enorm populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders, en dat is wat ons betreft niet gek! Want zeker met het druilerige herfstweer is even wegdromen naar de ongekende cultuur, muziek en het eten bij een jaar rond zonnetje ook een van onze favoriete bezigheden.


Maar als we dan toch één minpuntje moeten noemen, is dat dat wij helaas niet de enige zijn die een stukje van deze taart willen proeven. Curaçao is namelijk alles behalve een onontdekte parel – en je weet wat dat betekent: toeristen. Veel toeristen! Als jij voor je welverdiende rust een ticket naar het paradijsje hebt geboekt, wil je natuurlijk ook een beetje tot deze rust komen. Je stranddagjes zijn er immers om tot jezelf te komen, niet om deze met hordes anderen te delen. Gelukkig zijn er ook nog wel een aantal strandjes op het eiland die zich nog perfect lenen voor een stil dagje aan het water met een boek. Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

De stranden van Curaçao
Curaçao is volgens velen de ultieme vakantiebestemming. Het voldoet ook eigenlijk wel aan al onze eisen: zon, zee, en jawel: strand. Heel veel strand, zelfs! Caribisch Curaçao telt in totaal zo’n 40 stranden, die allemaal best goed te bereiken zijn. Best veel voor een eiland wat slechts 450 vierkante kilometer is. Wanneer je je op Mambo Beach - de bekendste - bevindt, waan je je alleen op een Caribisch Scheveningen. Veel Nederlanders, een grote boulevard, optredens van BN’ers en grote resorts en strandtenten. Heerlijk, maar niet altijd wat je zoekt.

Verborgen pareltjes weg van de mensenmassa’s
Neem echter eens een kijkje in de omgeving van Soto. Dit kleine plaatsje aan de westkant van het eiland herbergt vier kleine, afgelegen strandjes: Playa Largu, Shon Mosa, Chikitu en Manzaliña. Omdat je een klein bedrag levert aan de mensen die het strand onderhouden, zijn deze niet alleen heel schoon maar ook nog eens lekker rustig.

 

Meer naar het noorden ligt Playa Hundu. Hier is naast een piepklein strandje, ook nog een verlaten resort te vinden. Avonturiers onder ons zullen zich zeker getrokken voelen tot deze locatie: het leent zich goed voor foto’s en wat urban exploring op het eiland.

Nog een aanrader is Pos Spaño. Dit strand ligt in het natuurgebied San Nicolas, welke wordt beheerd door een stichting. De stichting organiseert dagtrips naar stranden die afgesloten zijn om deze te behoeden voor massatoerisme. Dit wetende is het natuurlijk een super mooie ervaring juist op deze stranden een kijkje te kunnen nemen!

Het water in
In om wat wildlife te spotten? Playa Lagun is gesitueerd tussen twee rotsformaties waardoor je er lekker rustig kan zwemmen, maar ook snorkelen is hier populair. Je deelt het water met onder andere grote kreeften en egelvissen. En wie weet, misschien spot je wel een zeeschildpad!

Wil je ook duiken? Test dan je skills in Director’s Bay! Dit strand is tegenwoordig een van de favoriete duiklocaties op het eiland. En dat is niet gek: de onderwaterwereld is hier rijk aan zeeleven. Gigantische scholen vis, maar ook koraal en een heus schipwrak valt te ontdekken wanneer je hier te water gaat. En omdat het strand niet zo druk bezocht is, kunnen de mensen die liever op het droge blijven zich hier prima terugtrekken voor wat me-time.

 

Jouw trip naar Curaçao
Speel je nu, meer dan eerder, met het idee dan tóch een vakantie naar Curaçao te boeken? Wij geven je geen ongelijk! Gelukkig hoeft een trip naar het eiland niet duur te zijn: je kan aardig goedkoop naar Curaçao vliegen en daar verblijven, vooral in het laagseizoen.

Al eens op Curaçao geweest, maar wel even toe aan zon, zee en strand - misschien op een ander Caribisch eiland? Vind goede deals bij VakantieDealz om je reishonger te stillen.