14 juli 2024
Thumbnail voor Over deze gevaren maken Nederlanders op reis zich het meeste zorgen

Over deze gevaren maken Nederlanders op reis zich het meeste zorgen

Voor Nederlanders is de vakantie vaak geen stressvrije ervaring. Ruim een derde van alle Nederlandse vakantiegangers maakt zich zorgen over de diefstal van waardevolle spullen tijdens reizen naar buitenland.

Dat blijkt uit onderzoek van website van overstappen.nl. “39,6 procent van de respondenten vreest dat hun telefoon of portemonnee gestolen wordt, terwijl 7,4 procent zich zorgen maakt over rijden in een ander land. Tevens is 38,9 procent bang om ziek te worden tijdens hun verblijf. Andere zorgen zijn pech onderweg (26,7 procent) en verlies van bagage (24,6 procent)”, zo valt te lezen in het onderzoek.

De zorgen variëren sterk tussen verschillende leeftijdsgroepen. Jongeren tussen de 18 en 34 jaar maken zich vooral zorgen over het kwijtraken van bagage (40,4 procent), terwijl zij zich minder druk maken om ziek te worden in het buitenland (19,9 procent). Mensen tussen 35 en 54 jaar maken zich meer zorgen over ziekte in het buitenland (40,1 procent) en pech onderweg (44,5 procent). Opmerkelijk is dat bijna 54,7 procent van de ouderen (55 jaar of ouder) aangeeft zich geen zorgen te maken over de genoemde problemen. 

Daarnaast zijn er interessante verschillen zichtbaar tussen mannen en vrouwen. Vrouwen maken zich over het algemeen meer zorgen dan mannen; 44,2 procent van de vrouwen is bezorgd over diefstal van spullen versus 35,9 procent van de mannen.