20 juli 2024
Thumbnail voor Paul Eldering: Eindelijk komt er schot in

Paul Eldering: Eindelijk komt er schot in

SCHIPHOL – Nu het einde van de coronacrisis in zicht lijkt, komt er eindelijk schot in het terugdringen van reisbeperkingen. In het nieuwe digitale Reisbizz Magazine geeft Paul Eldering in een analyse zijn kijk op de gebeurtenissen in de reisbranche. “Vanaf juli moet het ergste leed voor (vlieg)reizigers en een groot deel van de reisindustrie toch echt achter de rug zijn.”


Tijdens een gesprek met ANVR-voorzitter Frank Oostdam bespreekt Eldering de laatste gebeurtenissen. Oostdam wordt op zijn sterk afgeslankte verenigingsbureau in Leusden soms horendol van de ontwikkelingen in de reisbranche. “We doen haast niets anders meer dan de pandemie in goede banen proberen te leiden voor onze leden.”

Terwijl het reizen binnen Europa op het punt staat op alsmaar grotere schaal het sein ‘veilig’ te krijgen, zijn het volgens Eldering vooral de aanbieders van verre vakanties die in de kou blijven staan. “Dat reageren ze af op ‘hun’ ANVR. Niet terecht, want Oostdam kan moeilijk de hele wereld in de hand houden.”

De reisindustrie kan de nog wat onzekere reizigers over de streep trekken met genoeg duidelijke zekerheden en gratis of zeer betaalbare testen, stelt Eldering. “Of als het moet makkelijker geld terug of omboeken naar een groene of gele bestemming. De prijs is in dat geval wat minder doorslaggevend.”

Lees de hele analyse van Paul Eldering in het nieuwe online magazine van Reisbizz.