14 juli 2024
Thumbnail voor Personal Touch Travel doneert aan kindertehuis in Thailand: ‘Verander de wereld van een kind’

Personal Touch Travel doneert aan kindertehuis in Thailand: ‘Verander de wereld van een kind’

Personal Touch Travel steunt als reisorganisatie ieder jaar een goed doel. Dit jaar helpen zij met een donatie Siem Willem en Bouke met hun ‘Carbage Run’: een tocht in een oude en goedkope auto door 15 landen in Europa. De opbrengst die wordt opgehaald met de ‘run’ gaat naar een kindertehuis in Thailand. 

Het is niet de eerste keer dat Personal Touch Travel hulp biedt aan een goed doel. Personal Touch Travel werkt ieder jaar samen met een duurzaam goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Nikki’s Friends, Agape Home in Thailand. Dit is een kindertehuis waar meer dan honderd kinderen wonen die hun ouders, vaak door Aids, verloren zijn. Het specifieke doel van deze actie is om de kinderen te voorzien van een goede educatie waar ook uniformen voor nodig zijn die alleen al 5000 euro kosten. Personal Touch Travel heeft 2300 euro vrijgemaakt voor het goede doel bij de Carbage Run en is daarmee de hoofdsponsor. In totaal halen Siem Willem van Steinvoorn en zijn neef Bouke Winkel bijna 5500 euro op.

De kinderen in het Kindertehuis Agape Home © Jeanet Hospes

Jeanet Hospes, ZRA bij Personal Touch Travel in Franeker, heeft een rol gespeeld in het samenbrengen van het goede doel en Personal Touch Travel. De ZRA heeft zelf in Thailand gewoond en is al die tijd betrokken gebleven bij het kindertehuis daar. “Siem-Willem en Bouke wonen in de omgeving Franeker en Leeuwarden, en kwamen zelf met het idee om mee te doen aan de Carbage Run voor de weeskinderen. Ik heb een brief gestuurd aan Personal Touch Travel en zo is dit het goede doel van dit jaar geworden”, zegt Jeanet. Ze heeft altijd een stenen reisbureau gehad waarmee ze samen met haar man André vijf keer beste reisbureau van Friesland is geworden en drie keer in de top van Nederland is geëindigd. Nu werkt ze mobiel onder Personal Touch Travel, waar een duurzaamheidspotje is zodat ze ieder jaar een goed doel kunnen helpen. 

Een diepe indruk achtergelaten

Sinds Jeanet als ZRA werkt, kan ze vaker naar Thailand. “We zijn met tien reisagenten van Personal Touch Travel die kant op geweest en ik was ook mee. We bezochten natuurlijk ook het kindertehuis daar. Ik bleef wat langer, maar de groep ging na dit bezoek naar het vliegveld en de hele rit daarnaartoe is het stil geweest, vertelde ze mij later. Ze waren erg onder de indruk”, vertelt Jeanet. “Zelf ga ik twee keer per jaar die kant op en ik ben er nu ook om de cheque te kunnen overhandigen. Nikki was het eerste meisje in het tehuis, ze is op dit moment dertig jaar oud en komt ook naar het tehuis in Thailand om de cheque in ontvangst te nemen. Je kunt niet de hele wereld veranderen, maar wel de hele wereld van één kind. En als je dat kunt doen, moet je dat gewoon doen.”

Reisagenten van Personal Touch Travel in het kindertehuis © Jeanet Hospes

De Carbage Run

Siem Willem en Bouke hebben hun ‘Carbage Run’ door vijftien landen in Europa er net op zitten. 24 juni gingen ze van start en reden ze door onder andere Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië en Tsjechië. Ze voerden deze vijfdaagse roadtrip uit in een meer dan twintig jaar oude auto met een dagwaarde onder de 500 euro. De mannen uit Friesland reden in een Fiat Multipla. Ze halen nog steeds geld op door onder andere hun gofundme-pagina die gedeeld wordt, maar op dit moment staat de teller op bijna 5500 euro. 

Siem Willem en Bouke bij hun auto tijdens de ‘Carbage Run’ © Personal Touch Travel

Wil je ook doneren? Dat kan via deze link. Of sponsor een kindje voor 25 euro via deze link