19 juni 2024
Thumbnail voor Plastic Flying Blue-kaart vanaf volgend jaar verleden tijd

Plastic Flying Blue-kaart vanaf volgend jaar verleden tijd

SCHIPHOL - De fysieke Flying Blue-kaart, die leden van het spaarprogramma van Air France-KLM standaard krijgen uitgereikt, wordt afgeschaft. Vanaf volgend jaar is er alleen nog een digitale kaart verkrijgbaar. Dat bespaart volgens de luchtvaartgroep een hoop geld en is beter voor het milieu. 


De plastic pasjes worden na 1 januari 2022 niet meer verstrekt. De digitale kaart die ervoor in de plaats komt biedt volgens KLM een aantal voordelen. Zo hebben deelnemers hun Flying Blue-nummer altijd bij de hand, wat het betreden van lounges moet vergemakkelijken. Wanneer deelnemers een nieuwe status hebben bereikt hoeven ze bovendie niet meer te wachten op een nieuw pasje.

De verandering maakt deel uit van een transformatiestrategie van de Air France-KLM Group, die digitale innovatie en het milieu prioriteit geeft. Door de productie te stoppen, wordt per jaar 5,8 ton papier en 15 ton plastic bespaard.

'Platinum for life'-deelnemers zullen als onderdeel van hun welkomstpakket nog eenmalig een fysieke kaart en een fysiek bagagelabel ontvangen. Vanaf 2022 krijgen Flying Blue Ultimate-, Club 2000-, Club 2000 Skipper of the Flying Dutchman- en Hippocampe-deelnemers een nieuwe, milieuvriendelijke kaart en milieuvriendelijke bagagelabels.

De huidige, fysieke kaarten blijven geldig tot de vervaldatum. De digitale kaart is vanaf nu verkrijgbaar, en kan worden getoond via de KLM-app of de Apple Wallet en Google Pay. Frequente reizigers van KLM worden deze week persoonlijk over de wijziging geïnformeerd.