19 juli 2024
Thumbnail voor Prijsvrij wil vanaf 1 juli vijftig winkels D-reizen heropenen

Prijsvrij wil vanaf 1 juli vijftig winkels D-reizen heropenen

SCHIPHOL - Reisorganisatie Prijsvrij wil zo'n vijftig winkels van D-reizen openen vanaf 1 juli. Naast het weer openen van de retail-locaties gaat ook de website van D-reizen weer op actief. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Prijsvrij-directeur Marc van Deursen was dit weekeinde niet bereikbaar voor toelicht aan Reisbizz.nl.


Van Deursen wil uiteindelijk zo'n 150 winkels heropenen.

"Dat gaat stapsgewijs. Na de eerste week van juli hopen we op honderd winkels te zitten en zo komen er elke dag meer bij. We beginnen komende maandag met een testwinkel, want we moeten heel wat herstellen, opnieuw installeren en vervangen. Denk bijvoorbeeld aan telefoonlijnen en ICT’’, meldt hij aan de krant.

Inmiddels zijn er al bijna drie maanden verstreken sinds het faillissement van D-reizen. Het heeft lang geduurd voordat de winkels - die zijn overgenomen door Prijsvrij - weer open gaan.

Door de vertraging lopen de winkels een deel van de zomerboekingen mis. Daarnaast heeft een deel van het personeel, waarvan het dienstverband op 19 mei officieel is geëindigd, ander werk gevonden binnen en buiten de reisbranche.

Volgens Van Deursen is het vinden van voldoende personeel niet zo'n probleem. "Gelukkig zijn het bijna alleen maar medewerkers van het oude D-reizen die we een nieuw contract kunnen aanbieden. We zetten in op de terugkeer van 450 van de 1100 medewerkers", meldt hij aan het Algemeen Dagblad."