24 juli 2024
Thumbnail voor Privium opent hippe ClubLounge West op Schiphol

Privium opent hippe ClubLounge West op Schiphol

SCHIPHOL - Privium heeft woensdagochtend de nieuwe ClubLounge West geopend. Op de plek waar voorheen de Airside Lounge was gevestigd is een geheel nieuwe lounge gekomen, die beter inspeelt op de behoeftes van de Privium Plus-leden. We namen voor de opening alvast een exclusief kijkje. 


Eind juni 2020 ging de Airside Lounge dicht voor een renovatie, die eigenlijk in november al afgerond had moeten zijn. De coronacrisis zorgde ervoor dat de planning werd omgegooid, maar op 30 juni konden de eerste reizigers de geheel vernieuwde lounge betreden.

De oude lounge ging volledig op de schop. Designbureau D/DOCK, dat op Schiphol ook al verantwoordelijk was voor de inrichting van de Star Alliance Lounge en de Aspire Lounge, tekende voor de metamorfose. En dat is te zien: de nieuwe lounge doet in geen enkel opzicht meer denken aan de oude. Het aantal zitplaatsen en werkplekken werd uitgebreid, de eet- en drinkgelegenheden zijn groter, er zijn toiletten en zelfs een doucheruimte gekomen, en wie zijn laptop of smartphone wil opladen kan daarvoor meer stopcontacten en draadloze oplaadpunten vinden.“Met het verbouwen van de Privium ClubLounge West voorzien we in de groeiende behoefte van onze Privium Plus-leden om te kunnen ontspannen in een Privium Lounge in het niet-Schengengebied achter de securitycontrole. In de vernieuwde en grotere lounge bieden we onze leden een volledig nieuwe ambiance met extra mogelijkheden om tot rust te komen of ongestoord te kunnen werken, in de nabijheid van de gate”, aldus Franc Vink, Manager Premium Services bij Schiphol. “We zijn blij dat we met deze verbouwing het reisgemak van onze leden verder kunnen vergroten.”

In de nieuwe Lounge staat het thema Noorderlicht centraal. Dat is terug te zien in materiaalkeuze, de kleuren en de verlichting. Daardoor krijgt het geheel een unieke en rustgevende beleving, gericht op ontspanning van de lounge bezoeker. Zelfs over de voegen tussen de tegels is nagedacht. Door het opentrekken van de gevel is er ook meer natuurlijk licht. Daarnaast is in het plafond op sommige plekken bewegende Noorderlicht-verlichting toegepast. Deze verlichting verandert gedurende de dag om een zo ontspannen mogelijke sfeer te creëren.

Dagelijks open
De Privium ClubLounge West is, net als de andere Privium-lounges, alleen toegankelijk voor reizigers met een Privium Plus-lidmaatschap. De Privium ClubLounge West is dagelijks geopend van 5:30 uur tot 21:00 uur.

Lees meer over de nieuwe lounge in de juli-uitgave van Luchtvaartnieuws Magazine. Neem nu een abonnement.