6 december 2023
Thumbnail voor Recordomzet en meer boekingen voor Sunny Cars

Recordomzet en meer boekingen voor Sunny Cars

Dat laat het bedrijf weten in een verklaring. Alleen 2018/2019 was een nog beter jaar, met een recordaantal van 835.000 boekingen. Toch kijkt Sunny Cars “met grote tevredenheid terug op het afgelopen boekjaar”, aldus Kai Sannwald, CEO en eigenaar van Sunny Cars. “We hebben veel geïnvesteerd in ons product, onze medewerkers, onze aanwezigheid op de markt en in onze belangrijkste partner: de reisbureaus. Met als resultaat een forse stijging van de reserveringen en zelfs een recordomzet. Voor ons de bevestiging dat we goed op weg zijn.”

Na een prijsexplosie in 2022 daalden de huursommen het afgelopen jaar. “Waar in juni 2022 de gemiddelde prijs van een huurauto 650 euro was, lag deze een jaar later op 500 euro,” legt Sannwald uit. “De hoge kosten weerhielden sommige vakantiegangers ervan om in 2022 een huurauto te boeken. Afgelopen boekjaar 2022/2023 bracht weer meer aanbod, wat resulteerde in lagere prijzen en een grotere vraag.” Op dit moment ligt de gemiddelde huursom bij Sunny Cars rond de 476 euro.

Opmerkelijk is dat er sinds januari 2023 geen extreme pieken in de tijdlijn te zien zijn, maar eerder sprake is van een constant hoog niveau. Iedere maand worden er meer boekingen gemaakt dan de maand ervoor. De boekingen kwamen volgens Sunny Cars binnen via alle boekingskanalen: “reisbureaus, ZRA’s, OTA’s, touroperators en direct.”

Reisperiode


Ondanks de vele voordelen, merkte Sunny Cars het afgelopen boekjaar een duidelijke terughoudendheid om vroeg te boeken. “De boekingsdatum laat zien dat de meeste reserveringen werden gemaakt voor de huidige of volgende maand,” zegt Kai Sannwald. “We zien in de cijfers terug dat de meeste via Sunny Cars gereserveerde huurauto’s onderweg waren in september en oktober 2023. Er werden bijna 200.000 boekingen gemaakt voor deze reisperiode.”

Griekenland, Italië, Portugal, Spanje en de Verenigde Staten behoren opnieuw tot de populairste autoverhuurlanden. Dit betekent dat de topbestemmingen ongewijzigd blijven ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook Zuid-Afrika, Duitsland, Frankrijk, Canada en Curaçao blijven in de top 10 staan.

Aankomend boekjaar
“We hebben veel vertrouwen in het nieuwe boekjaar,” aldus Sannwald. “De vlootomvang van onze partners zal voldoende zijn om aan de grote vraag te voldoen. Natuurlijk kunnen er op piekmomenten knelpunten ontstaan op populaire bestemmingen, maar dat zal vooral voor de lastminute boeker gelden.” Voor aankomend jaar is de verwachting dat de huursom opnieuw zal dalen. De populairste bestemmingen in 2023/2024 zijn opnieuw Griekenland, Italië, Portugal en Spanje.