28 februari 2024
Thumbnail voor Rederij MSC Cruises bestelt twee nieuwe schepen uit World Class

Rederij MSC Cruises bestelt twee nieuwe schepen uit World Class

Rederij MSC Cruises heeft vrijdag officieel een bestelling van twee -door vloeibaar aardgas (LNG) aangedreven- schepen bij scheepswerf Chantiers de l'Atlantique ingediend. Het zijn de derde en vierde schepen uit de World Class voor de rederij. Naast de twee schepen heeft MSC een optie genomen voor een vijfde schip. De twee nieuwe schepen worden naar verwachting in 2026 en 2027 geleverd.


De MSC World Europa en MSC World America, de eerste twee schepen in de World Class voor MSC, zijn volgens de rederij de meest efficiënte schepen in de sector. “De nieuwe schepen zullen een evolutie zijn van het World Class-prototype met innovatieve oplossingen om de energie-efficiëntie te maximaliseren, waarbij uitgebreid gebruik wordt gemaakt van warmteterugwinning en andere technologische oplossingen, zodat de schepen een nog kleinere ecologische voetafdruk hebben", schrijft de rederij. 

De nieuwe schepen kunnen varen op een aantal alternatieve brandstoffen, waaronder biomethaan, synthetisch methaan en evenals groene methanol.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises over de bestelling: "We zijn trots dat we onze 20-jarige samenwerking met Chantiers de l'Atlantique kunnen voortzetten. De World Class is een echt innovatief prototype en samen bouwen we enkele van de meest geavanceerde schepen ter wereld.”