19 mei 2024
Thumbnail voor Reisadvocaat Judith Tersteeg: Heerlijk om af en toe een brandje te blussen

Reisadvocaat Judith Tersteeg: Heerlijk om af en toe een brandje te blussen

Wanneer je een reis boekt, krijg je een berg aan reisbescheiden mee met de welbekende ‘kleine lettertjes’. Hoe zit het met een annulering, krijg je wel of geen geld terug bij een ramp en wat doe je in geval van nood? Judith Tersteeg is advocaat, gespecialiseerd in reisrecht, en vertelt op haar kantoor in Utrecht over de laatste ontwikkelingen binnen de reisbranche.

Judith zit aan haar vergadertafel met een kop thee in haar hand en lacht. “Welkom op mijn kantoor.” Het kantoor in Utrecht is één van de twee locaties waar Judith werkt. De andere vestiging van DT Advocaten is in Den Bosch. Judith heeft een combinatie gestudeerd van rechten en economie. Ze begon bij een middelgroot kantoor waar ze zich aanvankelijk vooral bezighield met arbeidsrecht; één van haar twee specialiteiten.

Het werk als reisadvocaat is volgens Judith heel divers. “Wat je veel ziet is dat voorheen mensen dachten dat ze pas een advocaat nodig hadden als er iets misging. Nu merk je gelukkig dat die perceptie een beetje aan het veranderen is. Mensen weten de advocaat in de voorfase al te vinden, wat ik als advocaat leuker vind. Dan kan ik als sparringpartner van de branche meedenken: ‘Wat staat er nu precies in de overeenkomsten/algemene voorwaarden, wat wil je veranderen en hoe past dat dan binnen de huidige wet- en regelgeving? Maar ook: er komt nieuwe wetgeving aan, hoe moeten we hier mee omgaan zonder het hele businessmodel meteen op de schop te gooien? In de voorfase probeer je eigenlijk de brand te voorkomen. Al moet ik wel zeggen dat ik het af en toe ook heerlijk vind om een brandje te blussen. Samen met je cliënt naar de rechter gaan en procederen is ook hartstikke leuk. Maar het is voor de cliënt vaak prettiger als alles in de voorfase goed geregeld is zodat procederen niet nodig is.”

Dit is een deel van het hele interview met Judith Tersteeg. Het hele interview lees je in het nieuwste Reisbizz Magazine!