16 september 2024
Thumbnail voor Reisbizz Podcast: Heeft de Vakantiebeurs in de huidige opzet nog wel bestaansrecht?

Reisbizz Podcast: Heeft de Vakantiebeurs in de huidige opzet nog wel bestaansrecht?

TUI haakt af als exposant op de Vakantiebeurs; een aderlating voor de beurs die decennia lang hét reisevenement vormt voor de consument en de branche.

Heeft de Vakantiebeurs in de huidige opzet nog wel bestaansrecht? Of is de formule na ruim vijftig edities wel een beetje uitgewerkt?

In de Reisbizz Podcast licht Suzanne Goossen (Head of Retail & Distribution bij TUI) het besluit om komend jaar geen stand meer te nemen op de Vakantiebeurs toe. De reisorganisatie was er altijd prominent aanwezig, maar het geïnvesteerde geld wordt niet meer terug verdiend. “Bovendien moet ik middenin het drukke boekingsseizoen een groot aantal mensen uit de reisbureaus en van kantoor plukken om op de beurs te staan. Dat werkt voor ons niet meer.”

De reacties op het nieuws dat TUI niet op de beurs staat, liegen er niet om: vanuit de reisbranche wordt geroepen om verandering. Méér beleving en inspiratie, minder rechttoe-rechtaan stands. Het blijkt echter lastig om de gewenste ommekeer te bewerkstelligen.

Sebastiaan Klijnen (Hey!USA) draagt in de podcast enkele mogelijkheden aan om de beurs voor consumenten en vakgenoten interessanter te maken. “Het vakantiegevoel moet overheersen voor bezoekers.”

Luister de podcast hieronder: