11 mei 2024
Thumbnail voor Reislustige Iris Goulmy: Mijn verlangen om voor langere tijd in Australië te wonen is er nog altijd

Reislustige Iris Goulmy: Mijn verlangen om voor langere tijd in Australië te wonen is er nog altijd

NIEUW-VENNEP - Iris Goulmy, ZRA bij Personal Touch Travel, droomde als kind van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Na het verlies van haar ouders besloot ze een sprong in het diepe te nemen en ging ze haar droom achterna. In de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine vertelt Iris over haar ZRA-schap en haar liefde voor reizen.


Na de middelbare school stapte Iris een compleet andere markt in, ondanks dat de reisbranche haar interesse trok. “Ik heb veel administratief werk gedaan bij onder andere een kledingmerk in Halfweg en in het vastgoedbeheer.” Na het verlies van haar ouders besloot Iris toch haar passie te volgen en begon ze aan de opleiding van Personal Touch Travel. “Ik besefte dat het leven zo voorbij kan zijn en wilde van mijn liefde voor reizen mijn werk maken.”

Rondreizen
Als kind was Iris altijd al een dromer en vroeg ze zich af wat er allemaal te ontdekken viel in de wereld. Toen haar broer voor een jaar naar Australië vertrok, werd ook bij Iris de reislust aangewakkerd. “Op mijn 28ste maakte ik de plannen om in mijn eentje naar Australië te gaan. Tot ik een paar maanden voor vertrek mijn huidige man leerde kennen.” De plannen veranderde. “Eerst heb ik vier maanden bij familie op Curaçao gewoond en vervolgens ben ik met mijn – toen nog – vriend gaan rondreizen door Zuid-Amerika. We reisden door, Ecuador, Peru, Brazilië, Argentinië en Bolivia.” Na ook vier maanden in Zuid-Amerika door hebben gebracht, was het tijd om door te reizen naar Australië. “De intentie was om daar een jaar te blijven. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan omdat mijn vriend terug naar huis wilde. Mijn verlangen voor Australië is er daardoor nog steeds. Ook om er langere tijd te verblijven, maar met onze twee zoons is dat nu lastig. Maar ik zeg nooit nooit.”

Reizen met het gezin
Nu reist Iris samen met haar gezin. “In 2019 hebben we voor het eerst een lange reis gemaakt naar West-Canada. Hier wilden we mee wachten tot onze jongste zeven jaar was. Vanaf die leeftijd is het toch wat makkelijker om dingen te ondernemen. Afgelopen jaar deden we hetzelfde naar West-Amerika en zijn we zo’n zes weken weggeweest. Zo willen we kijken of we om de zoveel jaar zo’n mooie reis kunnen maken. Het is compleet anders dan dat je met z’n tweeën reist en je moet rekening houden met zoveel dingen. Maar het is het allemaal waard.”

Meer weten over Iris’ reisverhalen en haar ZRA-schap bij Personal Touch Travel? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.