19 juni 2024
Thumbnail voor Reisverslag: Op studiereis met Corendon naar het zonnige Sharm el Sheikh

Reisverslag: Op studiereis met Corendon naar het zonnige Sharm el Sheikh

SHARM EL SHEIKH - Samen met 26 reisagenten en medewerkers van Corendon reisde Titia Doornbos Clevering namens Reisbizz naar de nieuwe winterbestemming van de reisorganisatie, Sharm el Sheikh. Titia deelt haar ervaringen: “Wanneer we aankomen in ons Sunrise-hotel maken we meteen kennis met de hartelijke gastvrijheid van de Egyptenaren. 'Welkom home', met hun grote glimlachen staat het personeel voor ons klaar”, aldus Titia.


Tijdens de trip wordt de groep vergezeld door Corendon reisleider Islam. Hij vertelt onder andere dat Egypte hard heeft gewerkt aan zijn veiligheid. Zo legt Islam uit dat er gevangenisstraffen staan op het lastig vallen van vrouwen, waardoor Titia concludeert dat Egypte geschikt is voor een ladies-only vakantie. “Homoseksuele mannen en lesbische vrouwen worden ook gastvrij ontvangen, echter is hand in hand lopen en zoenen op straat niet gepast”, laat Titia weten.

Centrum en old town
Tussen de hotelbezoeken door maakt de groep kennis met Na’ama Bay. "Dit vermakelijke centrum met gezellige restaurants en winkeltjes komt na zonsondergang tot leven. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik overdonderd ben door de bescheiden hartelijkheid van de locals. Ondanks dat Sharm el Sheik relatief jong is, kent het wel een Old Town, en dit is een leuke plek om een avond rond te dwalen. Op het centrale plein vind je de Al Sahaba moskee. Nadat we in gepaste kleding zijn gehuld mogen we binnen kijken."

Quad safari
Later die dag stond een quad safari op de planning. "Na de instructie crossen we door de woestijn naar de eerste stop waar een kamelenrit gemaakt kan worden en Egyptische thee gedronken kan worden. De kamelen slaan we over, Corendon kiest ervoor om kamelenritjes niet aan te bieden. Langzaamaan gaat het schemeren en tonen sterren zich aan de woestijnhemel. Mars, Saturnus en Jupiter zijn door de telescoop te zien, als plaatjes uit een prentenboek, zo helder en duidelijk. Na het bedoeïenen-diner met dansshow, crossen we terug door de nacht."

Snorkelen in de Rode Zee
In de haven van Sharm stond een boot klaar voor een snorkeltrip. Gekleurd koraal, blauwe en gele visjes en beter dan Maaike, Social Media Marketeer van Corendon, kan Titia de ervaring niet omschrijven: "Bizar om een hele nieuwe wereld te ontdekken. Een wereld waar je in het dagelijks leven niet bij stilstaat omdat het zich simpelweg niet voor je ogen afspeelt."

Voordat de groep terug vliegt genieten ze nog even van de Egyptische zon. "Enkele collega’s testen de aqua-aerobic-les, doen een rondje darts mee of springen de pier af voor een snorkelduik. Ik nestel me met mijn laptop bij het zwembad en begin te typen, in het zonnetje. Twee weken voor kerst, wat weer een mooie bestemming heb ik mogen ontdekken."

Hotelbezoeken
Tijdens de studiereis stonden er een hoop hotelinspecties op de planning. De groep bezocht uiteenlopende hotels geschikt voor verschillende doelgroepen, zo brachten ze een bezoek aan Sunrise Montemare, Albatros Aqua Blu Resort, Pickalbatros Aquu, Beach Albatros, Falcon Hills, Sunrise Arabian Beach Resort, Albatros Laguna Vista Resort en Sunrise Diamond Beach Resort.

Corendon-collega's Patricia, Assistent Supervisor bij Customer Support Alanya, en Miranda, Customer Service Agent en ZRA, vertellen Titia een paar handige tips: "Wil je een ander kamertype dan op de website beschikbaar staat, heb je vragen over afwijkende kamervalidatie, hotel-only of een kort verblijf? Bel of mail dan."

Sunrise Diamond Beach Resort

Beter beeld van de hotels
Cigdem Akin, Key Accountmanager Retail van Corendon, was mee naar Egypte en vertelt dat de groep iedere dag een aantal hotels uit het aanbod heeft bezocht. “Het was bijzonder interessant om het verschil tussen de 3-, 4- en 5-sterren hotels te zien. Nu hebben niet alleen de reisagenten, maar ook wij als Corendon medewerkers een beter beeld van de hotels.”

Echter was dit volgens haar niet voldoende om een totaal plaatje te krijgen van de bestemming. "Naast hotelbezoeken zijn we daarom ook op de excursies geweest die aangeboden worden aan onze klanten. We begonnen met een dinner cruise, gingen met quads op avontuur in de Sinaï woestijn, bekeken de schitterende sterrenhemel en hadden een bedoeïenen diner met een geweldige show. Daarnaast bezochten we het toeristische centrum Na’ama Bay en het oude, historische centrum van de stad. Ten slotte hebben we al snorkelend de mooie onderwaterwereld van de Rode Zee mogen bewonderen.” 

Programma geplande studiereizen
Cigdem deelt het programma van Corendon met geplande studiereizen voor het voorjaar van 2023:

  • Gran Canaria – maart
  • Turkije: Turkse Riviera – april
    Egeïsche Kust – juni
  • Rhodos & Kos – mei

Mocht je geïnteresseerd zijn in één van bovenstaande studiereizen mail dan naar [email protected]. In januari worden de uitnodigingen voor de studiereizen verstuurd en worden de reisagenten van meer informatie voorzien.