21 mei 2024
Thumbnail voor Reiswerk: Daling van aantal medewerkers in reisbranche zet door

Reiswerk: Daling van aantal medewerkers in reisbranche zet door

LEUSDEN - De kwartaalcijfers van 2021 van het arbeidsmarktonderzoek van Reiswerk zijn in de lijn der verwachting wederom niet positief. De dalende lijn die in 2020 te zien was, heeft ook in het eerste kwartaal van 2021 doorgezet en laat nogmaals de kaalslag in de reisbranche zien.


Ten opzichte van december 2020 is er een daling van 7,7 procent van het aantal reisbranche medewerkers. Ook het aantal medewerkers met een tijdelijk contract is gedaald met 18 procent ten opzichte van december vorig jaar. Deze daling is ook bij de grotere reisorganisaties te zien. Ook daar blijven het aantal medewerkers dalen.

Op de vraag in welke sectoren de medewerkers op zoek gaan naar een nieuwe baan zodra ze de reisbranche verlaten, heeft Reiswerk geen concreet antwoord. “Sommigen gaan naar de zorg, onderwijs of IT, maar we hebben daar geen cijfers of specifieke informatie over”, laat Rik Brinks namens Reiswerk in een reactie weten.

Daarentegen is er ook ruimte voor een positieve noot. De instroom van nieuw personeel is het afgelopen kwartaal hoger en de uitstroom van personeel lager ten opzichte van het laatste kwartaal van 2020. Hiermee lijkt de ergste piek voorbij te zijn, vooral nu ook steeds meer organisaties weer reizen kunnen uitvoeren.