19 juli 2024
Thumbnail voor Relaunch of Tourism Party Israëlisch Nationaal Bureau

Relaunch of Tourism Party Israëlisch Nationaal Bureau

Het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme hield op 17 maart haar Relaunch of Tourism Party in de Skylounge op de 11e verdieping van het DoubleTree by Hilton hotel in Amsterdam. Onder het genot van Israëlische muziek, cocktails en Israëlische hapjes werd er gevierd dat reizen naar Israël weer mogelijk is en ook steeds makkelijker wordt.


Zo’n dertig partners, zowel nieuwe als bestaande, waren aanwezig en de sfeer was gemoedelijk. Het was duidelijk dat men weer zin heeft om reizen naar Israël te verkopen. Het was tevens ook Poerim, een Joods feest waarbij iedereen zich verkleed. Ook wel het Joodse Halloween genoemd.

Inreisregels versoepelt
Lieke Luxembourg, Marketing Manager bij het Israëlisch Nationaal Bureau Toerisme, kwam halverwege de avond met goed nieuws: per 27 maart worden de inreisregels voor Israël nog meer versoepeld. De wachttijd voor de uitslag van de PCR-test bij aankomst wordt namelijk verkort van 24 naar 4 uur. Op deze manier probeert de Israëlische overheid zowel de veiligheid te waarborgen als toeristen tegemoet te komen.

Sinds 1 maart worden alle toeristen toegelaten tot Israël, ongeacht of ze gevaccineerd zijn of niet, en de kleurcode voor Israël is al ruim een maand geel. In Israël zelf zijn de meeste maatregelen afgeschaft. Zo zijn mondkapjes niet meer verplicht en hoeft men geen coronapas meer te tonen om ergens naar binnen te mogen.

Positief
Momenteel moeten toeristen bij vertrek naar Israël een PCR-test tonen en bij aankomst een tweede PCR-test doen. Vanaf 27 maart is de wachttijd van de tweede PCR-test 4 uur in plaats van 24 uur. “Allemaal positieve stapjes voor een succesvolle herstart van toerisme naar Israël,” aldus Gazit.