14 juli 2024
Thumbnail voor Rick van Dijk-Daniel (VakantieXperts): ‘vast contract voelt als blijk van waardering en vertrouwen’

Rick van Dijk-Daniel (VakantieXperts): ‘vast contract voelt als blijk van waardering en vertrouwen’

VLAARDINGEN - In april 2022 is Rick van Dijk-Daniel gestart als reisadviseur bij VakantieXperts de Groot in Vlaardingen. Nadat hij een uitstap had gemaakt naar een expeditiebedrijf heeft hij zijn weg weer teruggevonden in de reisbranche en gaat hij dagelijks met plezier naar werk om de mooiste reizen samen te stellen voor zijn klanten. De verrichte werkzaamheden van Rick bevielen zelfs zo goed, dat hij na een halfjaar al een vast contract aangeboden kreeg bij het bedrijf.


De passie voor reizen is bij Rick ontstaan op de werkvloer van D-Reizen waar hij werkzaam was als manager. “Toen ik werd aangenomen had ik nog geen passie voor reizen. Wel had ik zelf al meerdere reizen ondernomen voordat ik in dienst kwam, en dus was een passie voor het reisvak snel gegroeid. Na al die jaren werkzaam te zijn geweest in de reisbranche is en blijft reizen het leukste product om te verkopen omdat het helemaal aangepast kan worden aan de wensen van de klant waardoor het echt bij de klant past.”

Andere weg inslaan
Na het faillissement van D-Reizen besloot Rick vanwege de onzekerheid in de reisbranche een andere weg in te slaan. “Ondanks dat ik was aangenomen bij TUI besloot ik wat anders te gaan doen. Ik werd benaderd door een expeditiebedrijf om commercieel- en financieel medewerker te worden. Deze firma bood mij een dusdanig salaris dat ik dacht; dat moet ik niet laten liggen. Vervolgens besloot ik TUI af te bellen.”

Geen voldoening
Na een tijdje werkzaam te zijn geweest bij het bedrijf, miste Rick een essentieel onderdeel in zijn werk. “Ondanks dat ik al heel snel de werkzaamheden onder de knie had, ging ik niet echt met plezier naar mijn werk. Ik verlangde naar het klantcontact, want ik zat alleen maar de hele dag achter de computer en had verder alleen contact met financiële afdelingen over betalingen. Dat gaf mij geen voldoening. Ik miste de reisbranche, want daar had ik altijd zoveel plezier in.”

Vertrouwd
Rick besloot te gaan zoeken naar vacatures in de reisbranche. “Ineens kwam ik de vacature van VakantieXperts de Groot in Vlaardingen tegen. Ik ben meteen in de pen geklommen en heb Arjan Dijkshoorn een sollicitatie gestuurd. Al snel volgde er een gesprek en er bleek meteen een match te zijn tussen mij, Arjan en Margreet (manager Vlaardingen). Na het gesprek werd ik welkom geheten bij de familie. Vanaf dag één dat ik achter het bureau ging zitten, voelde het alsof ik er al jaren werkte, zo vertrouwd. En zo vliegt de tijd, als je het naar je zin hebt.”

Kickstart
Na slechts een halfjaar in dienst te zijn bij VakantieXperts krijgt Rick al een vast contract aangeboden. “Mijn collega's en mijn werkgever waren zo tevreden over mij - en ik over hen - dat ik nu al een contract heb gekregen voor onbepaalde tijd. Dit voelt als een blijk van waardering en vertrouwen voor beide partijen, zeker op mijn leeftijd van 57 jaar. Zoals Arjan al eerder heeft aangegeven in een interview over VakantieXperts is hij een makkelijke baas, maar hij is zo makkelijk omdat hij het vertrouwen heeft in zijn team en dat voelt supergoed voor ons als zijn collega's.”

Tevreden klanten
Met al ruim 10 jaar ervaring in de reisbranche heeft Rick al veel mooie reizen mogen samenstellen. De leukste reis die hij heeft mogen samenstellen is een reis naar het Midden-Oosten. “Er zijn er meerdere favorieten uiteraard, maar deze was leuk, bijzonder en ontspannen tegelijk. Voor klanten die geen geloofsreis wilde maar wel Israël wilde bezoeken heb ik een mooie reis samengesteld waarin Jordanië en Eilat ook waren opgenomen. Uiteindelijk hebben ze de facetten van de historie van de bijbel ervaren en waren ze zeer onder de indruk van Petra. Deze reis heeft zo’n indruk en tevredenheid achtergelaten bij de klanten, dat ik daarna voor hen diverse andere reizen heb mogen samenstellen.