14 mei 2024
Thumbnail voor RIU Hotels & Resorts opent tweede vestiging in New York

RIU Hotels & Resorts opent tweede vestiging in New York

NEW YORK CITY - RIU Hotels & Resorts heeft officieel het Hotel Riu Plaza Manhattan Times Square geopend. Het is de tweede vestiging van de Spaanse hotelketen in New York.


Het hotel met 656 kamers beslaat 47 verdiepingen en is gevestigd in het hart van Manhattan, omringd door de beroemde theaters van Broadway en op slechts een steenworp afstand van Times Square. Net als de eerste vestiging van RIU in New York City, Hotel Riu Plaza New York Times Square, dat in 2016 werd geopend, is dit een nieuw gebouwd hotel op een indrukwekkende locatie.

"Toen we ons eerste hotel in New York openden, ging droom in vervulling", aldus Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts. "We hebben opnieuw een emotionele stap gezet door weer een hotel van scratch te bouwen in één van de steden met de grootste concurrentie ter wereld. Ik ben ongelooflijk trots op het team achter dit werk en op deze nieuwe kans ons merk te zien groeien in de culturele en financiële hoofdstad van de Verenigde Staten."

Interieur
De inrichting van het nieuwe Hotel Riu Plaza Manhattan Times Square weerspiegelt de rijke theatrale wortels van de stad. Zo zijn er in de lobby enorme maskers geïnspireerd op 'The Phantom of the Opera'  te zien die de gasten een persoonlijk welkom moeten bieden. Andere kenmerken zijn onder andere de Grab & Go-cafetaria, ruime ontspanningsruimtes, een fitnessruimte, een parkeerplaats en een restaurant waar het bekende ontbijtbuffet van RIU wordt geserveerd.

De meer dan 650 kamers van dit hotel zijn ontworpen in de moderne en elegante stijl van RIU en bieden de gasten alles wat zij nodig hebben om te ontspannen na een dag in The Big Apple.

De opening van Riu Plaza Manhattan Times Square markeert een nieuwe mijlpaal nu de hotelketen twee grote hotels heeft op de beste locaties in één van de meest aantrekkelijke toeristische steden ter wereld. In de aankomende jaren zal Riu Plaza blijven groeien met projecten in grote steden als Chicago, Toronto en Londen.

Lees meer over de bestemming New York op onze zustersite TripTalk.