28 april 2024
Thumbnail voor RIU lanceert nieuwe app: Riu Staff

RIU lanceert nieuwe app: Riu Staff

PALMA DE MALLORCA – Na tweeënhalf jaar in ontwikkeling lanceert Riu Hotels & Resorts de 'Riu Staff'-app. Een tool ontworpen voor het dagelijks beheer van hoteltaken. "De snelheid en responsiviteit van de nieuwe app betekent een aanzienlijke verbetering voor het dagelijkse werk van housekeeping, technische diensten, minibars en het management", aldus Riu.


Dankzij de app kunnen gasten makkelijk een verzoek indienen bij desbetreffende medewerkers van het hotel. De medewerker voert vervolgens het verzoek uit en de communicatie wordt, via de app, teruggekoppeld aan de gast. Zo vind volgens de hotelketen een uitwisseling plaats die zowel de communicatie in het hotel, als de afhandeling van incidenten en taken enorm versnelt.

Het eerste hotel wat met Riu Staff werkte, was het Riu San Francisco in september 2022. Nadat alle tests met succes waren doorlopen, werd een begin gemaakt met de implementatie. Inmiddels is dit al in 27 hotels voltooid. Het doel is om de implementatie in alle hotels vóór het einde van 2024 te voltooien.