20 mei 2024
Thumbnail voor RIU opent tweede hotel op Zanzibar: RIU Jambo

RIU opent tweede hotel op Zanzibar: RIU Jambo

PALMA DE MALLORCA - Het RIU Jambo ligt op het noordelijkste puntje van Unguja, het hoofdeiland van Zanzibar. Het RIU Palace Zanzibar hotel heeft nu het nieuwe RIU Jambo als buurman.


Het 4-sterren hotel beschikt in totaal over 461 kamers en biedt 24-uurs-all-inclusive service. Het belangrijkste onderscheid met andere RIU-hotels is het gebouw op palen boven zee, waar een deel van de catering is ondergebracht.

Duurzaamheid speerpunt
Duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn belangrijke speerpunten geweest in het ontwerp van het hotel. De lobby is een volledig open ruimte en heeft in het centrale gedeelte een grote lichtkoepel, de echte blikvanger. Verder kenmerkt het interieur zich door het gebruik van natuurlijke materialen, zowel in het meubilair als in de decoratie, vloeren en bekleding.

Restaurants op palen
In het restaurantgedeelte beschikt het hotel over een unieke ruimte: een gebouw op palen. Het is een originele houten constructie met uitzicht op zee en is toegankelijk via een loopbrug. Hier vindt men twee van de drie themarestaurants van het hotel: het Italiaanse ‘il Panzotto’ en het fusionrestaurant ‘Kulinarium’, evenals de bar ‘Bahari’. Gasten kunnen genieten van exquise ‘diners of nippen aan een cocktail boven het prachtige water van Zanzibar met een spectaculair panoramisch uitzicht. Het hotel heeft ook een Aziatisch restaurant ‘Yunnan’ en het hoofdrestaurant ‘Maisha’ met terras en internationale keuken. Daarnaast is er ook de loungebar met terras ‘Bongo Flava’, de zwembadbar met swim-upbar ‘Hakuna Matata’ en de snackbar ‘Rafiki’ op het strand.