25 oktober 2024
Thumbnail voor Ron van Munster viert 40-jarig jubileum bij TUI: ‘Ik ben nog lang niet klaar hier’

Ron van Munster viert 40-jarig jubileum bij TUI: ‘Ik ben nog lang niet klaar hier’

Een bijzondere mijlpaal voor Ron van Munster, Head of Customer Services bij TUI Nederland, die zijn 40-jarig jubileum viert. Reisbizz sprak met hem om terug te blikken op zijn carrière bij de reisorganisatie. “Ik ben nog lang niet klaar hier.”

Na een start in de horeca stapte Ron over naar een reisbureau. Dit beviel hem goed en zo vond hij zijn weg in de reisbranche. Hij werkte onder andere bij My Way en Fit Vliegvakanties voor Last Minutes, waarna hij via Arke en Holland International bij TUI terechtkwam. Uiteindelijk werd hij gevraagd om bij het Contact Center aan de slag te gaan.

"Ik had nooit gedacht dat ik deze mijlpaal zou bereiken", vertelt Ron aan Reisbizz. Collega's beschrijven hem als loyaal, met een uitgesproken mening en een klein hartje. Op maandag 2 september wordt zijn jubileum gevierd met onder andere een quiz over zijn bekende uitspraken en gewoontes. "Blijkbaar vraag ik altijd vijf euro als iemand iets aan mij vraagt en wil ik graag koffie, maar haal ik het niet vaak zelf", zegt hij lachend. Zijn kenmerkende kettinkje, dat hij altijd draagt, was nagemaakt door zijn collega's en wordt door iedereen gedragen vandaag. "Wat er verder gaat gebeuren op deze dag, weet ik nog niet", voegt hij eraan toe. Op zijn LinkedIn deelde hij afgelopen weekend een bericht over zijn jubileum, en daar kreeg hij naar eigen zeggen erg veel reacties op.

Hoogte- en dieptepunten
Het hoogtepunt in zijn 40-jarige carrière bij de reisorganisatie, is wat het bedrijf op Curaçao heeft bereikt, zo vertelt Ron. “Ik begon daar op het Contact Center met twee collega's en een stagiair. Nu werken op die afdeling meer dan vijftig mensen. De groei is enorm en dat vind ik fantastisch. Natuurlijk waren er ook dieptepunten, waarbij de coronaperiode er met kop en schouders bovenuit steekt."

Ron heeft geen moment spijt van zijn carrière bij TUI. "Ik vind het geweldig dat ik overal over mag meepraten. Ik sta bekend als degene die altijd opstaat als er iets mis is en actie onderneemt. Ik ben nog lang niet klaar met deze leuke baan en stop pas als ik met pensioen ga."

Op de foto Ron van Munster met zijn collega's (v.l.n.r.) Sabine Dantuma, Irma Eggert en Marion Rozenboom.