19 mei 2024
Thumbnail voor Rondvraag – Welke zomerbestemming boek jij het meest?

Rondvraag – Welke zomerbestemming boek jij het meest?

Met de zomer voor de boeg worden er volop vakanties geboekt. Uit een rondvraag van Reisbizz onder meerdere reisagenten blijkt dat verre reizen dit jaar erg populair zijn.

Vooral Zuid-Afrika en rondreizen door de Verenigde Staten worden veel geboekt voor de zomer van 2024. Vakanties naar Indonesië en Thailand zijn ook erg in trek. In Europa is Griekenland een favoriet, gevolgd door het vaste land van Spanje en de Canarische Eilanden. Landen als Frankrijk en Italië komen niet terug in de rondvraag.

De respondenten hebben vakanties naar bovenstaande bestemmingen geboekt

Marianna Duitman, ZRA bij YourTravel zegt dat ze voornamelijk strandvakanties binnen Europa boekt. "Denk aan Griekenland en Spanje. Qua verre bestemmingen heb ik veel vakanties naar de ABC-eilanden en opvallend dit jaar is Zuid-Afrika." Dianne Hoffer-Grent van The Travel Club sluit zich hierbij aan. "Binnen Europa is Griekenland veruit de meest gevraagde bestemming, maar Spanje volgt op de voet."

Minke Smit-Seintjes van Travel Counsellors ziet een verschuiving in boekingen in vergelijking met het afgelopen jaar. "Vorig jaar boekte ik voornamelijk zonvakanties in deze periode. Dit jaar zijn het veel bijzondere reizen, denk aan een rondreis door Zuid-Afrika en Indonesië. Voor mij een mooie verschuiving dus. Qua zonvakanties staan dit jaar de Griekse eilanden op één."

"Voor komende zomer heb ik veel rondreizen geboekt." vertelt Ingrid van de Rijdt, ZRA bij Travel Counsellors. "Het zijn reizen naar Amerika, Zuid-Afrika en ook een aantal rondreizen naar Bali in combinatie met andere eilanden als Lombok, Gili en Java."

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.