15 april 2024
Thumbnail voor Ruim de helft van het personeel bij Brussels Airlines is vrouw

Ruim de helft van het personeel bij Brussels Airlines is vrouw

Brussels Airlines heeft vrijdag op de internationale vrouwendag een overzicht gegeven van de m/v-verhouding in de onderneming. Hieruit blijkt dat 52 procent van de werknemers bestaat uit vrouwen, die ook in de top “goed vertegenwoordigd” zijn. Alleen in de cockpit blijven mannen de dienst uitmaken.

“Gendergelijkheid is een heel belangrijk onderwerp voor Brussels Airlines”, zo staat in een verklaring van de Belgische maatschappij, die zich erop voorstaat op dit terrein beter te presteren dan het gemiddelde van 41 procent vrouwen in de luchtvaartbranche.

Brussels Airlines erkent wel dat er intern nog “grote verschillen tussen de departementen” bestaat. Onder de medewerkers op de luchthaven is het aantal vrouwen met 76 procent het hoogst, gevolgd door het cabinepersoneel: 72 procent.

Veel minder vrouwen werken bij IT: 26 procent en in de cockpit: 90 procent van de piloten is man. De afdeling onderhoud sluit de rij wat betreft aanwezigheid van vrouwen, hier is 95 procent van het personeel man.