17 april 2024
Thumbnail voor Schiphol: flink deel van de dag geen of nauwelijks vluchten mogelijk

Schiphol: flink deel van de dag geen of nauwelijks vluchten mogelijk

SCHIPHOL - Update woensdag 11.00 uur: Op Schiphol is woensdag een flink deel van de dag maar zeer beperkt vliegverkeer mogelijk. Door het verwachte slechte weer zijn er tussen 9.00 en 16.00 uur "ernstige beperkingen voor luchtvaartmaatschappen om te landen en te vertrekken", meldt de luchthaven. 


Het gevolg is dat er annuleringen en vertragingen zijn, voor zowel aankomende als vertrekkende vluchten. Het gaat om zo'n 400 vluchten. 

Dinsdagavond ging Schiphol er nog vanuit dat woensdagochtend tussen 09.00 en 11.00 uur geen vliegtuigen kunnen landen "door een combinatie van harde windstoten, regen en slecht zicht". Later werd die periode uitgebreid naar de middag, door de ontwikkelingen in het weerbeeld.

De luchthaven raadt reizigers "met klem" aan de actuele informatie te checken van de luchtvaartmaatschappij of via de informatiekanalen van Schiphol, voordat ze naar het vliegveld komen. Mocht hun vlucht worden geannuleerd of vertraging oplopen, dan dienen ze contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Het KNMI heeft voor woensdagmorgen en begin van de middag voor het hele land code geel en voor sommige delen zelfs code rood afgegeven vanwege zware windstoten. Ook veel treinen rijden daardoor niet.