14 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol nog in overleg met veiligheidsregio over mondkapjesplicht en panoramaterras

Schiphol nog in overleg met veiligheidsregio over mondkapjesplicht en panoramaterras

SCHIPHOL - Schiphol kan nog niet zeggen wat er op 25 september verandert aan de coronamaatregelen op de luchthaven. Het vliegveld is daarover nog in overleg met de veiligheidsregio en andere partners, zo laat een woordvoerder van Schiphol weten. Op tafel liggen onder meer de mondkapjesplicht en de heropening van het panoramaterras.


Tijdens de coronapersconferentie van afgelopen dinsdag maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat de anderhalvemeter-regel verdwijnt. Ook wordt de mondkapjesplicht op luchthavens gehandhaafd, maar alleen vanaf de securitycheck. Vóór de security mogen luchthavens zelf, in overleg met de lokale autoriteiten, bepalen of mondkapjes verplicht blijven.

Schiphol bekijkt nu samen met de Veiligheidsregio Kennemerland en andere partners hoe het invulling gaat geven aan deze nieuwe coronamaatregelen. In theorie kan de mondkapjesplicht op bijvoorbeeld Schiphol Plaza komen te vervallen, en kan tevens het panoramaterras weer open. Of dat ook echt gaat gebeuren, besluit Schiphol nadat het overleg hierover is afgerond.