16 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol ondanks staking redelijk goed bereikbaar per bus

Schiphol ondanks staking redelijk goed bereikbaar per bus

SCHIPHOL - Hoewel het streekvervoer de hele werkweek staakt, lijken de gevolgen voor het busverkeer van en naar Schiphol mee te vallen. Maandagochtend reed een groot deel van de bussen gewoon, al moeten reizigers wel rekening houden met uitval en lagere frequenties.


Connexxion, dat veel lijndiensten naar Schiphol in concessie heeft, zegt ernaar te streven in ieder geval de volgende buslijnen naar de luchthaven te rijden: Lijn 180, Lijn 181, Lijn 300 (elke 30 minuten) en Lijn 397 (elke 20 minuten).

Lijnen 300 en 397 stoppen daarbij ook bij de parkeerplaatsen P40 en P5/Elzenhof, zodat Schipholpersoneel zo min mogelijk hinder ondervindt van de staking.

Buschauffeurs staken in bijna heel Nederland deze week, met uitzondering van de drie grote steden, omdat ze het niet eens kunnen worden met de werkgevers over een nieuwe cao. Laatstgenoemden willen dit jaar de salarissen met 8 procent verhogen, maar de vakbonden willen minimaal 10 procent.

Lang niet alle buschauffeurs doen mee, omdat ze hun reizigers niet in de steek willen laten, en de animo voor de staking verschilt per regio.