16 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol-topman verwacht weinig problemen tijdens meivakantie

Schiphol-topman verwacht weinig problemen tijdens meivakantie

SCHIPHOL - Komende meivakantie verwacht Schiphol gemiddeld 66.000 vertrekkende passagiers per dag, met piekdagen boven de 70.000. Dat is 14 procent meer dan vorig jaar. Ondanks personele uitdagingen verwacht topman Ruud Sondag geen grote problemen door extreme wachtrijen. "De paasdagen waren een goede generale repetitie."


“De afgelopen paasdagen zijn op Schiphol helemaal goed verlopen en daar zijn we blij mee. De volgende stap is de komende meivakantie. Die zal weer een stuk drukker worden en we hebben er het volste vertrouwen in dat ook dat gaat lukken”, aldus Sondag.

Schiphol heeft er naar eigen zeggen, samen met haar partners, alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de passagiersstromen in de vakantie in goede banen worden geleid. Door een grote wervingscampagne werden 850 nieuwe beveiligers aangetrokken, die nu aan de slag zijn of nog in het opleidingstraject zitten.

In het weekend van 22 en 23 april wordt de meeste drukte verwacht, met lange rijen. Zo extreem als in 2022, toen mensen soms wel vier uur voor de deur in tenten stonden te wachten, belooft het volgens Sondag niet te worden.

Voorbereiding
Passagiers worden sinds kort met een voorlichtingscampagne bewust gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om sneller door de veiligheidscontrole te komen. Daarnaast kunnen reizigers een tijdslot reserveren om op een vaste tijd in de rij aan te sluiten.