14 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol ziet af van nieuwjaarsborrel

Schiphol ziet af van nieuwjaarsborrel

SCHIPHOL - Schiphol Group houdt dit jaar geen nieuwjaarsbijeenkomst. De prioriteit van de luchthaven ligt op dit moment bij operationele zaken en niet bij een receptie, zo laat een woordvoerder van Schiphol weten aan Luchtvaartnieuws.nl.


Voor zover bekend is het de eerste keer ooit dat Schiphol geen nieuwjaarsreceptie houdt. Vanwege de coronacrisis bood de luchthaven in 2021 en 2022 alleen een online discussieprogramma aan met verschillende sprekers. In eerdere jaren was de hangar van Jet Support Service Center op Schiphol-Oost de locatie van een nieuwjaarsbijeenkomst voor luchtvaartrelaties.

Volgens de woordvoerder van Schiphol is er ook intern geen nieuwjaarsbijeenkomst of speech van interim-directeur Ruud Sondag gepland. Sondag is sinds 1 november CEO, als opvolger van Dick Benschop. Die besloot op te stappen na aanhoudende kritiek op het functioneren van de luchthaven. Reizigers stonden geregeld uren in de rij vanwege een groot tekort aan beveiligers. Daarop heeft Schiphol het aantal vluchten sinds de zomer van 2022 beperkt. Deze beperking duurt in elk geval nog tot april.

Met de werving van 800 nieuwe beveiligers hoopt de luchthaven een herhaling van de chaos van afgelopen zomer te voorkomen.