19 mei 2024
Thumbnail voor Schotland vervangt toeristenbureaus met influencers

Schotland vervangt toeristenbureaus met influencers

Toeristen in Schotland kunnen niet meer naar een toeristenbureau voor informatie. Visit Schotland gaat de laatste 25 locaties in het land sluiten. In plaats daarvan gaat het extra investeren in sociale media voor informatie. Dat maakt Vicki Miller, director of marketing and digital voor Visit Schotland, bekend.

“Door informatie te verlenen voordat de bezoeker aankomt, verhoog je de kans dat ze langer blijven, en meer uitgeven. Wij leggen meer nadruk op 'pre-arrival'", Aldus Miller. Steeds meer reizigers gebruiken apps als TikTok en YouTube voor hun research. Visit Schotland wil samenwerken met verschillende contentcreators om zo meer bezoekers te trekken.

Niet iedereen is blij met deze verandering. Marc Crothall, chief executive van Scottish Tourism Alliance zegt tegen buitenlandse media dat enkele leden van de alliantie teleurgesteld zijn in het besluit. "Maar de tijden zijn aan het veranderen en reizigers maken geen gebruik meer van de toeristenbureaus", aldus Crothall. Visit Schotland was al overgestapt op een digital-first-stragie. Voor de pandemie had het land over 126 informatiecentra maar de pandemie heeft het digitaliseren versneld.