26 mei 2024
Thumbnail voor Seabourn cruises onthult nieuwe expeditiereizen voor 2022

Seabourn cruises onthult nieuwe expeditiereizen voor 2022

SEATTLE - Met de bouw van het eerste expeditieschip van de ultra-luxe lijn onthult Seabourn nieuwe vaarroutes voor expeditiereizen. Tussen begin mei en eind oktober van 2022 vaart het nieuwe schip de ‘Seabourn Venture’ naar verschillende locaties over de hele wereld.


Met de nieuwe reisroutes van Seabourn vaart het expeditieschip over de wateren van het Noordpoolgebied, het Caribisch gebied, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. De zestien reizen variëren tussen een duur van tien tot vijftien dagen.

De rederij biedt sinds 2013 expeditie-stijl ervaringen, waaronder kajak- en wandelexcursies, op wereldwijde bestemmingen zoals Antarctica, Noord-Europa en Groenland. Met de komst van de ‘Seabourn Venture’ breidt Seabourn de lijn uit met het eerste expeditieschip. Op dit schip staat een team klaar die activiteiten buiten het schip leiden en vertellen over de geschiedenis en cultuur van de plaatsen die ze bezoeken.

Daarnaast zijn aan boord van de ‘Seabourn Venture’ twee onderzeeboten. “Deze boten hebben een capaciteit van zeven, inclusief de pilot”, vertelt Managing Director Europe bij Seabourn Nico Bleichrodt aan Reisbizz. “Gasten zitten dan in een glazen bol waardoor je alle zeedieren en flora en fauna kunt bewonderen. De stoelen bewegen mee dus je mist niets van wat er onderwater gebeurt.”

Net als het expeditieschip zijn alle schepen van Seabourn kleiner dan andere cruiseschepen. “Hierdoor kunnen we op kleinere bestemmingen komen waar de grote cruiseschepen niet heen kunnen varen”, gaat Bleichrodt verder. “Zo komen we bijvoorbeeld bij de kleinere eilandjes in de Middellandse Zee.”