7 september 2024
Thumbnail voor Seminar at Sea van Ponant Cruises: Daar waar grote cruisemaatschappijen niet komen

Seminar at Sea van Ponant Cruises: Daar waar grote cruisemaatschappijen niet komen

DOVER - Afgelopen september hield PONANT Cruises haar eerste 3-daagse Seminar at Sea voor een groep internationale reisagenten. Op uitnodiging van Avila Reizen nam Reisbizz Magazine deel aan dit seminar aan boord van Le Champlain, die de groep meenam van Dover naar het Noorse Bergen. Kees Bikker ging mee aan boord voor het seminar en vertelt wat voor soort reizen de cruiserederij te bieden heeft.


Afvaarten met Ponant kunnen worden onderverdeeld in ‘Yachting Cruises’ en expeditiecruises. De expeditiecruises vinden plaats in zowel tropische- als poolgebieden. Yachting Cruises vindt je veelal op de routes langs de Europese kusten waarbij de schepen, net zoals bij een privéjacht, ook in de kleinere havens aanleggen. Hierdoor kunnen veel meer plaatsen en gebieden worden bezocht dan door de grote cruisemaatschappijen. En dat biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld een culinaire cruise van Bordeaux naar Lissabon of een prachtige route om Corsica heen waar je in intieme baaien voor anker gaat.

Unieke landexcursies
Bij excursies kunnen zelfs de Zodiacs worden ingezet, waar elk schip er een aantal van aan boord heeft. Excursies bij Ponant zijn altijd kleinschalig en volgen niet de massa’s. Zo hoef je in Dubrovnik niet achter een gids met een vlaggetje door de oude stad te sjouwen, maar ga je oesters proeven op de eeuwenoude stadsmuren. Op veel bestemmingen kun je wandelexcursies boeken.

Poolreizen
Tijdens het seminar wordt uitgebreid ingegaan op de vele mogelijkheden die Ponant biedt om zowel de Noord- als de Zuidpool te bezoeken. Er is een enorme keuze aan routes door de arctische gebieden rond IJsland, langs de kusten van Groenland en je kan zelfs een cruise boeken langs de Noordoost Passage: van Tromso in Noorwegen via de Russische noordkust naar Nome in Alaska. Een odyssee van 25 dagen.

Wil je meer lezen over de cruisereizen van Ponant? Ga dan naar de laatste uitgave van Reisbizz Magazine voor het hele artikel.