11 mei 2024
Thumbnail voor Simone van den Berk: ‘Corendon is een divers bedrijf wat zich weerspiegelt in onze collega’s’

Simone van den Berk: ‘Corendon is een divers bedrijf wat zich weerspiegelt in onze collega’s’

SCHIPHOL - Ik heb geleerd dat heel veel belangrijke beslissingen gewoon neerkomen op logisch nadenken. Een besluit moet je kunnen uitleggen en als je dat niet kan, dan is het wellicht niet zo’n goed besluit. In de Career Special die eerder deze week online is gekomen vertelt Simone hier in gesprek met Reisbizz over.


Simone werkt inmiddels twintig jaar in de reisbranche, voor Baobab, Thomas Cook en TUI, en is bijna zeven jaar werkzaam bij Corendon. Simone vindt het belangrijk dat de mensen waar ze mee werkt energiek zijn, contact maken en interesse tonen. “Ik loop inmiddels al wat langer mee en ik zie keer op keer dat de succesvolste collega’s degenen zijn die open staan voor anderen en in staat zijn om constructief te communiceren. Zo ontstaat er een band, is er begrip en kun je samen écht dingen voor elkaar krijgen.”

Ondernemend
Wat het werken bij Corendon zo leuk maakt, is volgens Simone de diversiteit. “We zijn een touroperator, een airline en een hotelketen. Heel divers dus en dat weerspiegelt zich in onze collega’s en in wat we doen. We zijn daarnaast ontzettend ondernemend. Dat zit in het DNA van Atilay (Uslu, oprichter Corendon, red.) en daarmee onlosmakelijk in het DNA van ons als bedrijf.”

Wat Simone van al die jaren in de reisindustrie heeft geleerd, is dat veel belangrijke beslissingen neerkomen op logisch nadenken. “Ik heb in deze branche de jaren meegemaakt waarin de bomen tot in de hemel groeiden en in de afgelopen jaren hebben we maar ternauwernood een faillissement kunnen voorkomen. Daarin komt het altijd neer op gewoon logisch nadenken. Een besluit moet je kunnen uitleggen en als je dat niet kan, dan is het wellicht niet zo’n goed besluit.”

Lees het hele gesprek met Simone van den Berk in de Career Special van Reisbizz Magazine.