27 juli 2024
Thumbnail voor Singapore Airlines biedt compensatie voor schade turbulentie

Singapore Airlines biedt compensatie voor schade turbulentie

Singapore Airlines heeft passagiers die aan boord zaten van het vliegtuig dat op de route van Londen naar Singapore in mei ernstige turbulentie ondervond schadevergoeding aangeboden, zo zei de luchtvaartmaatschappij dinsdag.

Passagiers die lichtgewond raakten biedt Singapore Airlines 10.000 dollar (een kleine 9300 euro). Degenen met ernstig letsel kunnen over een aanbod praten om tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften. Zij krijgen een voorschot van 25.000 dollar voor de meest urgente ingrepen.

Volgens het Verdrag van Montreal, dat de compensatie regelt voor internationale vluchten bij overlijden en letsel van passagiers na een ongeval, is Singapore Airlines aansprakelijk tot 170.000 dollar per persoon. Soms zijn de schadevergoedingen veel hoger.

Turbulentie
Het voorval met de ernstige turbulentie vond plaats op 20 mei. Het vliegtuig, dat boven Myanmar vloog, week om de noodsituatie af naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Een 73-jarige Brit kwam om het leven tijdens de vlucht. In Bangkok lagen volgens de luchtvaartmaatschappij meer dan twee weken na het voorval nog steeds twintig mensen in het ziekenhuis. Hoe de situatie nu is, heeft Singapore Airlines nog niet willen zeggen.

De luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd aan alle passagiers de kosten van de vlucht terug te betalen. Ook krijgen ze compensatie voor opgelopen vertraging.