14 juni 2024
Thumbnail voor Singapore open voor gevaccineerden uit negen extra landen, waaronder Nederland

Singapore open voor gevaccineerden uit negen extra landen, waaronder Nederland

SINGAPORE - Singapore laat nog deze maand voor een groot deel de reisrestricties los voor gevaccineerde reizigers uit acht extra landen, waaronder Nederland. Na aankomst mogen deze reizigers zonder quarantaine de stadstaat binnen. Dat is goed nieuws voor KLM, maar bovenal voor Singapore Airlines.


De website van de Singaporese luchtvaartmaatschappij lag zaterdag na de bekendmaking van het nieuws tijdelijk plat door het grote aantal bezoekers. Inmiddels is de site weer toegankelijk. 

De zogeheten Vaccinated Travel Lane (VTL) geldt met ingang van 18 oktober voor reizigers uit Nederland, Canada, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zuid-Korea volgt op 14 november. Brunei en Duitsland zijn sinds september al VTL-landen.

Singapore Airlines gaat op 19 oktober van start met VTL-diensten vanaf Amsterdam, Barcelona, Kopenhagen, Londen, Los Angeles, Milaan, New York, Parijs en Rome. Op dit moment onderhoudt Singapore Airlines al VTL-vluchten naar Bandar Seri Begawan, Frankfurt en München.

Reizigers die gebruikmaken van de Vaccinated Travel Lane moeten niet alleen volledig gevaccineerd zijn, maar ook hun reisgeschiedenis in de veertien dagen voorafgaand aan de vlucht kunnen aantonen. Daarbij is het even opletten wat wel en wat niet is toegestaan.

Een voorbeeld: een reiziger mag bijvoorbeeld van Singapore naar Parijs en vervolgens van Parijs naar Amsterdam vliegen, om toch in aanmerking komen voor de VTL-vlucht van Amsterdam naar Singapore. Maar een klant die via vanuit Singapore via Tokio naar Los Angeles vliegt, komt niet in aanmerking voor de non-stop VTL-vlucht van SIA vanuit Los Angeles als het verblijf in Los Angeles minder dan veertien dagen duurt.

Singapore Airlines, dat hard geraakt werd door de strenge Singaporese reisrestricties in de afgelopen anderhalf jaar, reageert verheugd op de versoepeling. "Dit is geweldig nieuws voor onze klanten, die nu gemakkelijker kunnen herenigen met hun dierbaren of eindelijk op die overzeese vakantie kunnen gaan", zegt commercieel directeur Lee Lik Hsin. Volgens hem zal dit een veilig en geleidelijk herstel van Changi Airport als een belangrijk luchtknooppunt mogelijk maken.