18 mei 2024
Thumbnail voor Special Traffic: eSwatini en Botswana zijn een must tijdens een reis door Zuidelijk Afrika

Special Traffic: eSwatini en Botswana zijn een must tijdens een reis door Zuidelijk Afrika

SCHIPHOL - In het oosten van Zuid-Afrika ligt het koninkrijk eSwatini, voormalig Swaziland. “Hoewel het land ongeveer de helft van Nederland beslaat, lijkt het net alsof je een wereldreis maakt als je door de diverse landschappen reist,” vertelt Special Traffic in de Zuidelijk Afrika Special van Reisbizz Magazine. “Dan heb je ook nog Botswana. Dit is een ongerept dierenparadijs.”


Volgens de maatwerkspecialist heeft eSwatini een cultureel erfgoed dat zelfs in Afrika uniek is. “Zie met eigen ogen wat dit kleine land allemaal te bieden heeft en reis vanuit Zuid-Afrika door eSwatini, om vervolgens weer in Zuid-Afrika uit te komen. De vriendelijke Swazi zullen je met een brede glimlach en open armen in hun unieke land verwelkomen.” Daarnaast valt er genoeg avontuur te beleven. “In het westen ligt het spectaculaire en relatief onontdekte natuurpark Malolotja Nature Reserve. Het park is gelegen in de hooglanden. Is jouw klant een echte avonturier? Ga dan ziplinen.”

Botswana
Ook Botswana is zeker de moeite waard volgens Special Traffic. “Een reis naar Botswana betekent kuddes olifanten die de Chobe rivier oversteken, volledige stilte op witte zoutvlaktes en weelderige moerasdelta. Het ene moment bezoek je één van de lokale stammen en het andere moment stap je in een boot en sta je oog in oog met nijlpaarden en krokodillen. Botswana is fascinerend en een onmisbare bestemming voor de natuurreiziger.”

Okavango Delta
Een reis naar het Okavango Delta mag niet ontbreken. “Het netwerk van rivierstroompjes en lagunes is indrukwekkend: eilandjes verrijzen boven drassige rietvelden, kleurrijke lelies drijven over vredige beekjes en graslanden veranderen in zompige meren. Een unieke manier om het wild en de vogels te spotten in de Okavango Delta, is tijdens een meerdaagse mokorotocht over het water. Je vaart in een mokoro, een traditionele kano, waarbij de ‘poler’ de boot verder duwt door rechtopstaand met een stok af te zetten tegen de ondiepe bodem. En handen binnen boord houden, want krokodillen liggen op de loer! ’s Avonds zet je vervolgens op een eilandje je koepeltentje op.”

Wil jij meer lezen over eSwatini en Botswana? Lees dan het volledige artikel in de Zuidelijk Afrika Special van Reisbizz Magazine.