20 juli 2024
Thumbnail voor Sri Lanka verkort hotelquarantaine voor gevaccineerde toeristen

Sri Lanka verkort hotelquarantaine voor gevaccineerde toeristen

KOTTE - Sri Lanka versoepelt de eisen voor gevaccineerde toeristen om het land in te reizen. Bezoekers die twee weken voor aankomst twee vaccindoses hebben gehad, mogen het door de overheid goedgekeurde hotel na 24 tot 48 uur verlaten zodra uit een PCR-test een negatieve uitslag blijkt.


Het toeristenbureau van Sri Lanka laat weten het beleid bijgewerkt te hebben. Voorheen maakte het land geen uitzonderingen voor gevaccineerde toeristen. Degene die nog niet zijn gevaccineerd, dienen de eerste twee weken van hun bezoek in een goedgekeurd hotel te verblijven.

Alle bezoekers, gevaccineerd of niet, moeten een negatieve PCR-testuitslag tonen die binnen 96 uur voor vertrek naar Sri Lanka is afgenomen. Daarnaast moeten nog twee PCR-tests worden gedaan tijdens verblijf in het land. Twee indien niet gevaccineerd en één voor degene die wel zijn gevaccineerd. Bij een verblijf korter dan vijf dagen is een extra PCR-test bij vertrek niet nodig.

Om kosten bij een eventuele coronabesmetting tijdens bezoek in Sri Lanka te dekken, dienen toeristen voor vertrek een verzekering af te sluiten.